BUSINESS 2023-2-7 KL. 08:00

Hon blev Årets biografinnovatör 2022

Av Thomas Edgren

Victoria Jensen, verksamhetsledare vid Palladium Folkets Bio i Växjö, utsågs nyligen till Årets biografinnovatör 2022. Det är branschorganisationen Biografcentralen som korar vinnaren.

Hon blev Årets biografinnovatör 2022
Victoria Jensen i Växjö blev i konkurrens med bioanställda över hela landet Årets bioinnovatör 2022. Foto: Privat

Victoria har bland annat studerat kulturledarprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon fick utmärkelsen för sina grepp att marknadsföra bion på sociala medier som reels och instastorys.

Folkets Bio är en ideell förening som bildades 1973 av filmare och publik för att skapa visningsmöjligheter för svensk film producerad utanför de stora bolagen. Sedan dess har Folkets Bio distribuerat och visat tusentals filmer på biografer över landet.

2002 började Folkets Bio Växjö visa svensk och utländsk kvalitetsfilm på Palladium. Folkets Bio Växjö är en ideell förening som drivs genom medlemmar, styrelse och volontärer.
Mångfalden är viktig och Folkets Bios import breddar det ofta ensidiga biografutbudet. Man arrangerar också festivaler, temaveckor och specialvisningar där filmerna placeras i ett sammanhang och biografen blir en kulturell mötesplats.

Filmerna väljs med omsorg ut av en programgrupp bestående av filmentusiaster och filmvetare med målet att skräddarsy ett program med mångfald och bredd och filmer som berör.
Fotnot.
Ur motiveringen:
Med en drivkraft som handlar om att nå den publik som aldrig tidigare varit på biografen arbetar Victoria Jensen metodiskt kring sociala medier….. Årets Biografinnovatör lyckas leverera det där lilla extra som når ut och lockar både ny och gammal publik….