ALVESTA 2023-7-3 KL. 08:50

The Cadillac Band kommer till Hynnenäs

Av Josefin Petersson

The Cadillac Band kommer till Hynnenäs
The Cadillac Band kommer till Hynnenäs den 8:e juli. Foto: The Cadillac Band

HYNNENÄS. På Björkebackens utescen i Hynnenäs blir det Elvis sommar nostalgi rockshow med The Cadillac Band den 8:e juli klockan 19.

Kvällen den 8:e juli i Hynnenäs bjuder på 50, 60 och 70-tals rock. The Cadillac Band har med sig Janne Lucas Persson, känd från Växeln hallå, Jota Thorén, känd från Jigs och bland annat Hallå du gamle indian. De har även med sig Mikael Berggren och Börje Hallberg bland annat. Det kommer bli en hel del Elvis låtar och kanske även Carl Perkins och Johnny Cash, det blir en mix med allt möjligt smått och gott från 50-, 60 och 70-talet. Dessutom blir det servering i pausen.

– Vi har spelat i Hynnenäs ett antal gånger, det här blir den fjärde, så det ska bli kul, det är en jättefin spelplats. Det är väldigt fint att de har bevarat den gamla dansbanan, berättar Ulf Nilsson, bandledare.

För cirka ett år sedan gjorde de spelningar i Hynnenäs och Älghult, det lät då som att det kunde vara sista gången i Hynnenäs i det formatet. Efter pandemin har det varit väldigt tungroddat och de som växte upp med den här musikstilen börjar bli till åren, det är svårt att fylla på med publik i den takt som behövs.

– Även om vi fick träffas som vanligt då så kändes många väldigt försiktiga fortfarande, samtidigt som vi i bandet börjar bli till åren. Men vi har hållt i, däremot har vi minskat ner på antalet spelningar, hittills har vi spelat cirka 15 gånger i år. Även vår USA resa blev av i höstas som vi skjutit fram sedan 2020, så det var riktigt kul. Någon ny resa nu till hösten blir det däremot inte utan vi ska fokusera på spelningarna här hemma. Planen är att vi ska spela i både Kvenneberga och Bergs Bygdegård till hösten, men vi har inte gjort klart hela spelschema ännu, berättar Ulf Nilsson, bandledare.

Josefin Petersson