ALVESTA 2022-10-17 KL. 10:22

Öppet hus kväll på Alvesta Motorklubb

Av Josefin Petersson

Öppet hus kväll på Alvesta Motorklubb
I dagsläget är det cirka 18 företag som sponsrar Alvesta Motorklubbs arbete för ungdomarna i kommunen, förra veckan var de inbjudna till öppet hus för att se mer av klubbens arbete. Foto: Privat

ALVESTA. Förra veckan hade Alvesta Motorklubb öppet hus för företagen som är med och sponsrar klubben, ungdomarna var på plats och berättade om vad de gör och vad det betyder för dem, framöver finns det även planer på att starta en tjejgrupp för att locka mer tjejer till klubben.

För sex år sedan startade Gustavo Rocha, Alvesta Motorklubb och har fram tills förra året drivit det med egna pengar, förra året fick de ta del av pengar från Allmänna Arvsfonden som har underlättat för att fortsätta driva verksamheten.

I dagsläget är det cirka 18 företag som sponsrar Alvesta Motorklubbs arbete för ungdomarna i kommunen, under öppet hus kvällen förra veckan hade de möjlighet att träffa ungdomarna och få reda på mer om vad klubben betyder för dem och vad de gör när de är där.

Sedan klubben fick pengar från Allmänna Arvsfonden förra året, så har de kunnat göra i ordning verkstaden och köpa mer verktyg och material. Klubbens betydelse för samhället, går det inte att ta miste på, enligt Gustavo Rocha är klubben ett alternativ i stället för utanförskap, hemmasittande och ensamhet för ungdomarnas del.

– Jag tycker vi är ett utmärkt alternativ till de som inte hittar sin plats någon annanstans, alla vill inte spela fotboll och hockey. Det finns de som i stället vill få utlopp för sitt bilintresse, då är det underbart att vi kan finnas där för dem också, säger Gustavo Rocha, grundare av Alvesta Motorklubb.

Tanken framöver är att de ska kunna ha öppet fler kvällar i veckan, för tillfället är det onsdagar och lördagar som gäller. De är totalt 21 ungdomar i klubben, så länge det finns efterfrågan så kommer de fortsätta. De har däremot svårt att locka tjejer till klubben, så planer finns på att starta en tjejgrupp, men inget är bestämt när det kan bli ännu.

Josefin Petersson