ALVESTA 2022-8-7 KL. 11:42

Linda har kommit trea i Body Fitness

Av Hans Nilsson

Linda har kommit trea i Body Fitness
Viktigt att träna sin kropp. Under tävlingsåren körde Linda fem pass i veckan. Här i en klassisk benpressövning. Foto: Thomas Edgren

alvesta. Linda Strååth-Jonasson är en av klubbens duktiga tjejer som tävlat i Body Fitness.
- Det var spännande men också krävande med allt som krävdes för att hålla kroppen i trim med rätt träning och rätt kost. En kul erfarenhet som jag är stolt över, men jag vet inte om jag kommer ställa upp fler gånger. Det ligger mycket jobb och planering bakom.

Linda är en av flera från KS Gym & Fitness som för fem år sedan deltog i nationella Body Fitness tävlingar i Stockholm, Lund och Alingsås i klasserna längd och veteran, arrangerade av Svenska Bodybuilding & Fitnessförbundet.
Vid sin första tävling blev hon trea och därefter han hon blivit trea och fyra vid andra tävlingar. Hjälp fick hon av en personlig coach för rätt kost och rätt posering, något som är avgörande för att få en bra placering och hamna rätt i domarnas ögon. Hennes man Tomas och familjens stöd betydde mycket under denna tid.
Det handlar om 15 avgörande minuter som man har möjlighet att göra ett bra intryck på juryn när man står på scenen.
- Men du vet aldrig riktigt hur domarna resonerar eller hur motståndet ser ut så det är svårt att säga vad man gjort rätt eller fel på en tävling.
Linda började träna sin kropp på allvar i 18 års åldern. Så småningom kom annat emellan men de senaste 15 åren har hon tränat i stort sett utan uppehåll. Nu tränar hon mer normalt, från fem pass till 3 - 4 pass i veckan. Främst är hon intresserad av styrketräning framför gruppass.
Vad var bäst med att tävla i Body Fitness?
- Att jag vågade satsa och genomföra en tävlingssatsning. Tiden före var inte lätt, men vi var ett härligt team som stöttade varandra och det betydde allt. Själva tävlingsdagen och timmarna innan man går ut på scenen är en upplevelse det med. Känslan efteråt är oslagbar, då vill man bara göra om det igen!

Några förebilder?
Det finns flera duktiga veteraner som jag tycker är bra förebilder; Pia Jansson och Carina Isaksson är två bra exempel.
Thomas Edgren


Linda Strååth-Jonasson på prispallen efter en av de Body Fitness tävlingar hon medverkat vid. Foto: Svenska Bodybuilding & Fitnessförbundet."En kul erfarenhet som jag är stolt över, men jag vet inte om jag kommer ställa upp fler gånger. Det ligger mycket jobb och planering bakom", menar LInda Strååth-Jonasson. Foto: Thomas Edgren