ALVESTA 2024-4-27 KL. 11:00

Lasse Stefanz kommer till Tyrolen i sommar

Av Josefin Petersson

Lasse Stefanz kommer till Tyrolen i sommar
Den 14:e juli i sommar återvänder Lasse Stefanz till Tyrolen, senast de var där var 2019 och då lockade de storpublik. Foto: Pressbild

BLÄDINGE. Det började med en gitarr på postorder, några grytlock och en gammal rörförstärkare. Sedan var bandet bildat och med målsättningen att bli det bästa dansbandet i Sverige. Nu ska nordens största dansband, Lasse Stefanz, återvända till Tyrolen den 14:e juli.
Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. Den första replokalen låg i det lokala hönshuset, innan framgångssagan tog vid. Därefter har Lasse Stefanz sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och tagit hem dansbandsbranschens prestigefyllda pris Guldklaven ett flera gånger. Bandets många låtar har inneburit mycket för både bandet och branschen. ”De sista ljuva åren” blev en milstolpe 1989-1990, duetten med Christina Lindberg låg på Svensktoppen i 65 veckor och blev en av P4:s största svenska hits någonsin. Lasse Stefanz tävlade i Melodifestivalen 2011 med bidraget ”En blick och nånting händer” och i Melodifestivalen 2024 med bidraget “En sång om sommaren”.
– Senast Lasse Stefanz var här, år 2019, blev det storpublik och en härlig inramning. Det kommer bli precis lika storslaget som alltid när Olle Jönsson och company är här, berättar Tyrolens Vänner.

Bandet har medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och spelat in flera dokumentärer. Oavsett om det är i ett fullsatt konserthus, en livlig folkpark eller andra scener levererar Lasse Stefanz enligt sina fans alltid på topp. Det bandet gillar allra bäst är när publiken dansar och sjunger med till texterna, en möjlighet som absolut kan infrias på Tyrolen.
– Det kommer bli dans hela kvällen lång, och dessutom många roliga kringaktiviteter. En härlig dansbandskväll på Tyrolen helt enkelt, avslutar Tyrolens Vänner.
Biljetterna finns redan nu släppta på Tickster.
Josefin Petersson