ALVESTA 2023-11-25 KL. 15:00

Julutställning på Vislanda bibliotek

Av Josefin Petersson

Julutställning på Vislanda bibliotek
Akrylmålning av Inger Petersson. Foto: Inger Petersson

VISLANDA. Från och med måndagen den 27:e november ställer Annika Johansson från Alvesta och Inger Petersson från Mistelås ut på Vislanda bibliotek i en julutställning som pågår året ut. Den 27:e november är det vernissage 15-17, då kommer det bjudas på julmust och pepparkakor.
Annika Johnsson från Alvesta har målat hela livet, för henne är färger otroligt viktigt, det ger energi och glädje i måleriet. Perfektion är heller inget som hon strävar efter, hellre spontanitet och glädje. Även Inger Petersson från Mistelås ställer ut sina tavlor, hon visar ett experimentellt måleri, ett fritt skapande med färg, form och struktur utan krav på prestation. På utställningen visar hon även trådfigurer med en rostig ytstruktur.
– Vi båda målar i akryl och Inger har även med några ”rostiga” små skulpturer. Vi ställer ut via Alvesta konstförening som brukar ha en julutställning i Vislanda varje år. I år fick vi möjligheten. Det är också roligt att komma till orter som har en sammanhållning och ett fint engagemang i orten, berättar Annika Johansson, en av konstnärerna.
Utställningen pågår mellan den 27:e november och året ut, öppettiderna följer bibliotekets öppettider.

Josefin Petersson