ALVESTA 2023-1-15 KL. 11:00

Grönkullaskolan - ”Kärlek före hat, det är vår melodi!”

Av Josefin Petersson

Grönkullaskolan - ”Kärlek före hat, det är vår melodi!”
På Alvesta Utställningshall visar vi nu upp ett urval av texterna från skrivtävlingen och samt bilder från skolan. Foto: Pressbild

ALVESTA. Om du spenderar en dag på Grönkullaskolan så kan du räkna med att få höra “Hur är läget?” på cirka 10 olika språk. I den långa korridoren kan du möta elever på väg till lästräning hos spec-teamet. Du kan höra det bläddras i böckerna från skolbiblioteket. Har du tur är det uppvisning i aulan av till exempel tvåornas kör.

Dyker du in i något av deras klassrum kan du höra dem skriva med tangentbord eller penna. Du kan få se dem läsa på Polylino eller läsa tyst i “bänkböcker”. Om du befinner dig på skolgården kommer du få vara med och dansa olika danser, spela en fotbollsmatch, delta i en aktivitet med deras rörelsecoacher och känna doften av skolkökets goda lunch. När skoldagen är slut kan du se elever på väg till fritids, eftermiddagsfotboll, körövning eller modersmålsundervisning bland annat. På Grönkullaskolan finns det 450 elever som får utvecklas, lära sig och vara precis som de är.

”En bild säger mer än tusen ord”, med Grönkullaskolans Instagram vill man dela med sig av tre nyckelord som summerar skolans fantastiska verksamhet, kunskap, kärlek och kreativitet. I oktober nådde Grönkullaskolans Instagram-konto 800 följare. För att fira detta valde man att göra en skrivtävling där samtliga elever bjöds in för att delta. Temat för tävlingen “Vad betyder Grönkullaskolan för dig?”

På Alvesta Utställningshall visar vi nu upp ett urval av texterna från skrivtävlingen och samt bilder från skolan. Utställningen visas på Alvesta Utställningshall, 2:a vån på Alvesta Station, den 20 december 2022 till 25 januari 2023.

Josefin Petersson