VÄXJÖ 2023-1-20 KL. 19:30

Stal elsparkcykel inne på Coop på Nydala

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En 21-årig man från Växjö som tidigare är dömd för ringa narkotikabrott och misshandel åtalas för stöld av en elsparkcykel på Coop på Nydalavägen i Växjö. Mannen identifierades av en polisman från övervakningsfilmen på Coop.

Stal elsparkcykel inne på Coop på Nydala
En polis har via filmen på Coop identifierat den man som stal elsparkcykeln. Foto: Bild från förundersökningen


En man berättar att hans son ställde sin elsparkcykel intill den första kassan på Coop på Nydala i Araby och skulle in och handla. När han gick ut så var elsparkcykeln borta. Pappan äger cykeln, men det är hans son som använder den. Cykeln var värderad till mellan 2400 och 2700 kronor.

Chefen på Coop beskrev de misstänkta från filmen inne i butiken. Sonen berättade att det var två män som stal den och han tror att han vet vad den mörkare personen av dem heter i förnamn. En polisman har via filmen på Coop identifierat den man som stal elsparkcykeln.
I förhör förnekar den utpekade 21-årige mannen brott. Men han uppger samtidigt att han gick in och tog en scooter på Coop.
Han säger att han bara ville köra den, men han vill inte se det som att han snodde den. Han vet att Coop har kameror, han körde den till övergångsstället utanför Coop och gav bort den till en vän, men han har inte namnet på den killen som han gav den till.

Det finns stillbilder från övervakningsfilmen, själva filmen och promemoria för att bevisa att den tilltalade olovligen tagit och använt en elsparkcykel.
Pappan yrkar skadestånd av tjuven med 1 739 kronor för elsparkcykeln. Den tilltalade godtar ett strafföreläggande, men han godtar inte ersättningsyrkandena.


hans nilsson