VÄXJÖ 2022-9-8 KL. 11:45

S vill satsa 10 miljoner för att stoppa kriminaliteten i arbetslivet

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Socialdemokraterna i Växjö vill satsa 10 miljoner under nästa mandatperiod till arbetet mot välfärdsbrott och till insatser för att stävja arbetslivskriminalitet.

S vill satsa 10 miljoner för att stoppa kriminaliteten i arbetslivet
Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition i Växjö, vill satsa 10 miljoner kronor under nästa mandatperiod på att stävja kriminaliteten i arbetslivet. Foto; Pressbilds


- Vi har tidigare velat stärka arbetet mot välfärdsbrotten i kommunen, men då utan resultat. Under kommande mandatperiod vill vi att kommunen ska prioritera myndighetsövergripande insatser och då behövs också resurserna. Vi vill därför satsa 10 miljoner kronor under nästa mandatperiod på att stävja detta, säger Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition.
Gemensamma insatser ihop med andra myndigheter har tidigare gett god effekt för att stävja arbetslivskriminalitet.
Man har kunnat se att seriösa verksamheter konkurreras ut av dem som utnyttjar arbetstagare med orimliga arbetsvillkor, som fuskar med skatter och avgifter och på annat sätt bryter mot lagar och regler.
- I Växjö kommun ska det vara svårt att bedriva kriminell verksamhet inom våra ansvarsområden. Vi ska göra allt vi kan för att få bort den här verksamheten från vårt annars välfungerande näringsliv. Vi behöver stärka samarbetet med Skatteverket, Polisen, Kronofogden och Arbetsmiljöverket och andra kommuner. Det här behöver få ett slut avslutar Arijeta Reci (S), oppositionsledare i miljö- och hälsoskyddsnämnden.