VÄXJÖ 2025-1-3 KL. 13:15

Restaurang Futurum har fått nya ägare

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. I somras gick Restaurang Futurum i Växjö i konkurs - nu har nya ägare trätt in i handlingen. Det är Amir Tajari och Antonio Aljajeh som har köpt stället och satsar på svensk husmanskost.
- Vi går in helhjärtat i detta, vi vet att restaurangen kan bli lika bra som den var för fem år sedan, säger de.

Restaurang Futurum har fått nya ägare
Antonio Aljajeh och Amir Tajari har köpt Restaurang Futurum på Ljungadalsgatan i Växjö. Först ska de renovera lokalerna, och planen är sedan att öppna restaurangen den 3 februari. De ser en mycket ljus framtid för Futurum. Foto: Hans Nilsson

Det bolag som drev Restaurang Futurum på Ljungadalsgatan 2 i Växjö försattes på egen begäran i konkurs i juli 2024.

Sedan dess har stället varit stängt och utan ägare - tills nu.

För nu har Amir Tajari och Antonio Aljajeh köpt Restaurang Futurum - och måndagen den 3 februari 2025 öppnar det klassiska matstället igen.

- Det känns spännande och lite nervöst. Vi ska måla om och renovera lokalen och byta ut en del maskiner i köket först bara, säger Amir Tajari.

- Vi kommer investera stora pengar i att fräscha upp lokalen, lägger Antonio Aljajeh till.

Amir Tajari och Antonio Aljajeh driver redan tre matställen tillsammans: Mat & Prat och restaurangen på Glasrikets Golfklubb i Växjö och Rössviks-Ladan i Urshult.

Restaurang Futurum blir deras största satsning hittills. De ser en mycket ljus framtid för Futurum.

- Det här var en väldigt populär restaurang med bra mat för några år sedan. En träffpunkt på luncherna för hantverkare som elektriker, målare, rörmokare och snickare, minns Amir Tajari.

Amir Tajari tror att deras restaurang också kan bli en träffpunkt för hantverkare.

Dessutom finns det flera företag och myndigheter i området med många anställda som de hoppas på att få som gäster.

Under 2025 kommer Eko-hallen som byggs på andra sidan vägen att stå färdig. En del av kunderna där kanske vill testa maten på Futurum, hoppas de.

- Till en början blir det här en lunchrestaurang måndag till fredag med en stor buffé med svensk husmanskost, vegetariska rätter, internationell mat, en rejäl salladsbar och efterrätter, förklarar Amir Tajari.

- Men vi vill också satsa på catering, konferenser och sittningar, fortsätter han.

Lokalerna är väldigt stora och ljusa. Det finns runt 350 sittplatser och en sal som rymmer 156 personer.

Dessutom har man redan en bra anläggning med högtalare i lokalerna.

Detta är sådant som de nya ägarna vill utnyttja för bokningar på helger och kvällar.

De kommer försöka nå olika typer av föreningar som ska ha möten och evenemang, större slutna sällskap som vill ha privata fester med dans, och företag som vill ha konferenser.

- Vi kommer ha julbord och vi ska ha öppet på helger när det är mors dag och fars dag och andra högtider när folk vill gå ut, säger Antonio Aljajeh.

Två kockar är redan ordnade för den nya Restaurangen Futurum.

Men det kommer anställas fem-sex personer till totalt på hel- och deltid och på timmar som ska jobba i kassan eller med att servera och sköta disk och städning.

- Det är över 200 intresserade som har sökt de här jobben. Att hitta rätt person till rätt plats är inte lätt, förklarar Amir Tajari.

hans nilsson

Antonio Aljajeh och Amir Tajari har redan tre matställen tillsammans. Nu har de dessutom köpt Restaurang Futurum i Växjö som de ska driva som lunchställe med svensk husmanskost. Foto: Hans Nilsson

Mitt i lokalen finns en stor spis. Foto: Hans Nilsson




Antonio Aljajeh och Amir Tajari har köpt Restaurang Futurum och måndagen den 3 februari 2025 öppnar det klassiska matstället igen. Foto: Hans Nilsson



Lokalerna är stora och ljusa. Det finns runt 350 sittplatser i restaurtgen och den här salen rymmer 156 personer. Foto: Hans Nilsson