VÄXJÖ 2024-3-28 KL. 19:33

Över 800 besökare på jobbmässan i Växjö: "En stor succé"

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Jobbmässan på Arbetsförmedlingen i Växjö blev en succé och lockade över 800 besökare. Wica Cold i Vislanda kunde erbjuda en montör anställning direkt på plats på mässan.
- Vi är väldigt nöjda med den här mässan, säger Sophie Pantsar, HR-chef på Wica Cold.

Över 800 besökare på jobbmässan i Växjö:
- Det här är en stor succé. Jag trodde inte att det skulle komma så mycket folk, säger Malin Richardsson, till höger, enhetschef på Växjö kommun om jobbmässan. Alessia Loghin var en av de drygt 800 besökarna på jobbmässan. Foto: Hans Nilsson


Intresset för årets jobbmässa på Arbetsförmedlingen på Kronobergsgatan förra onsdagen var stekhett.
Folk köade för att komma in och en bra bit över 800 personer besökte jobbmässan totalt. På plats fanns 27 arbetsgivare som ställde ut.

Det var utställare från Växjö, Alvesta och Uppvidinge inom vård- och omsorg, både kommun och privata företag, och tillverkande företag och bemanningsföretag.
Besökarna kom från Växjö och Alvesta, men även från Älmhult, Tingsryd och Markaryd.
- Förra året hade vi 500 besökare och idag är det över 800, så det är över förväntan, berättar David Östergren, projektledare för mässan och arbetsmarknadshandläggare på Växjö kommun.

Malin Richardsson är enhetschef på Växjö och jobbar med insatser och matchning. Hon stod vid entrén och räknade besökare.
- Det här är en stor succé. Jag trodde inte att det skulle komma så mycket folk. Det var ju inget krav att komma hit, säger Malin Richardsson och fortsätter:
- Men vi ser nu att det finns ett stort behov av en sån här mässa så nästa år måste vi växla upp på näringslivskontoret på Växjö kommun.

Det är inte så lätt att komma i kontakt med arbetsgivare annars. Men på en mässa får man som arbetssökande träffa arbetsgivarna öga mot öga och prata med dem.
Alessia Loghin, 22 år och från Växjö, var en av alla dessa besökare som var nyfiken på vad jobbmässan kunde ge.

Hon kommer från Italien, men har bott i Sverige i fyra år och pratar näst intill perfekt svenska.
- Jag jobbar som lärarassistent och lärare i modersmål i Alvesta kommun, men jag har tröttnat på det och vill jobba i vården eller omsorgen. Jag tror det är kul. På den här mässan får man en massa möjligheter att träffa arbetsgivare, förklarar Alessia Loghin.

Wica Cold med 300 anställda i Vislanda jobbar med design, produktion och installation av kyl- och frysmöbler för livsmedelsbutiker.

De söker montörer till Vislanda. På jobbmässan i Växjö fanns HR-chefen på Wica Cold, Sophie Pantsar och Kajsa Thuné, som också jobbar på HR-avdelningen på företaget.
- Vi har anställt 30 montörer sedan i januari och vi behöver anställa ännu fler. Det är därför vi är här. Vi vill marknadsföra oss, och det är ett perfekt tillfälle att göra det, förklarar Sophie Pantsar.

Att vara med på jobbmässan gav mersmak för Wica Cold.
- Det är första gången vi är med, och vi har fått flera intresseanmälningar som ser bra ut. Vi kommer prata mer med de personerna. Det viktiga är att man är händig, berättar Sophie Pantsar.
- Vi har till och med erbjudit en person jobb som montör idag på mässan. Hon är glad och pigg och energisk och har ett bra cv, lägger hon till.

Muhammad Abbas och Mohibulla Rajabi var två av de besökare som stannade till vid Wica Colds monter och visade intresse. Särskilt Mohibulla Rajabi verkade vara intresserad av att söka jobb på Wica Cold.


hans nilsson


Att vara med på jobbmässan gav mersmak för Wica Cold i Vislanda. Till vänster Kajsa Thuné, HR-avdelningen på Wica Cold, och HR-chefen Sophie Pantsar. Foto: Hans NilssonMohammad Abbas, till höger, och Mohibulla Rajabi stannade till vid Wica Colds monter och pratade med HR-chefen Sophie Pantsar och Kajsa Thuné, som är på HR-avdelningen på företaget.. Foto: Hans Nilsson