VÄXJÖ 2022-11-23 KL. 17:21

Över 1 000 besökare på bokmässan: ”Väldigt trevligt”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Det kom 1 100 besökare till Kronobergs bokmässa på stadsbiblioteket i Växjö för att prata med författare, mingla, köpa böcker och lyssna på föreläsare som Mats Trondman och Olle Larsson. En av de författare som var med för första gången på bokmässan var Anders Alm med sin debutroman, ”Strålande Framtid”.
- Det här var väldigt trevligt, jag kommer nog vara med på fler bokmässor, säger han.

Över 1 000 besökare på bokmässan: ”Väldigt trevligt”
Anders Alm höll ett uppskattat föredrag om sin bok "Strålande Framtid" och sålde ett tiotal böcker vid sitt bord på bokmässan. Foto: Hans Nilsson

Årets bokmässa hade en enorm bredd och variation i utbudet av föreläsningar och författare. Här fanns till exempel den 12-årige Axel Rööst som gav ut sin debutroman, ”Rebellernas kamp” i våras och som Lokaltidningen skrev om - och den betydligt äldre Claes Hedberg som skriver böcker med helt egna teorier om mordet på Olof Palme.
Lokaltidningen uppmärksammade nyligen den före detta Växjöbon Anders Alm som romandebuterat med en bok med flera deckargåtor och som utspelar sig i en fiktiv stad som påminner om Växjö i början av 90-talet.
- Växjöbor kan nog känna igen sig i mycket även om staden i min bok heter Ljungsjö, förklarade 47-årige Anders Alm när Lokaltidningen intervjuade honom.
Han växte upp i Växjö, men flyttade till Lund 1995 och bor nu i Göteborg. Anders Alm höll ett uppskattat föredrag om sin bok ”Strålande Framtid” och sålde ett tiotal böcker vid sitt bord på bokmässan, men det var kanske inte det bästa av allt.
- Jag träffade så många gamla bekanta, det var väldigt skoj. Bland annat klasskamrater, kompisar, föräldrar till kompisar och en dagisfröken jag hade när jag var fyra år, berättar han.
- Sedan har jag fått positiva reaktioner från de som har läst boken. Jag kommer nog skriva fler böcker, jag har kommit halvvägs på en ny roman.
hans nilsson


Den 12-årige Axel Rööst var med på bokmässan och sålde sin bok. Foto: Hans NilssonDet var 1 100 besökare på Kronobergs bokmässa på stadsbiblioteket i Växjö. Foto:Hans Nilsson