VÄXJÖ 2024-3-22 KL. 16:40

Hotade att skjuta rånoffer för en mobiltelefon

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Två män hotade att skjuta och döda en man när de försökte råna honom på en mobiltelefon i närheten av Araby Park Arena i Växjö. De hotade sedan även att skjuta en kvinna som kom till platsen för att hjälpa rånoffret.

Hotade att skjuta rånoffer för en mobiltelefon
En 24-årig man och en 31-årig man hotade att skjuta sitt rånoffer mitt i Araby den 31 januari i år. Foto: Pexels från Pixabay


En 24-årig man och en 31-årig man valde tillsammans ut ett rånoffer mitt i Araby den 31 januari i år.
Rånoffret var en 32-årig man och deras mål var att ta mannens mobiltelefon.

Först kom den 24-årige mannen fram och höll fast offret och sa att de skulle skjuta och döda honom om han lämnade platsen.
Sedan kom den 31-årige mannen. De båda gärningsmännen försökte då ta mobiltelefonen från offret genom att dra i den och hålla fast rånoffrets hand och säga till honom att ge dem mobiltelefonen.
Under rånförsöket blev offret fortlöpande utsatt för våld genom att rånarna drog i honom och knuffade, slog och sparkade honom.
När en kvinna i 25-årsåldern dök upp för att hjälpa rånoffret knuffade och slog de henne också. De hotade att skjuta och döda både rånoffret och kvinnan.
Dessutom påstod de att de skulle ringa dit fler personer som också skulle skada kvinnan och mannen.

Rånet misslyckades och båda gärningsmännen kunde gripas samma dag och sedan häktas.
Efter händelsen kände mannen kände smärta och fick rivmärke och kvinnan kände smärta och fick blånad.
Den 24-åriga mannen, som är medborgare i Somalia, prövas av åklagare för försök till rån. Han är tidigare dömd för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Även den 31-årige mannen åtalas för försök till rån. Den 24-årig mannen åtalas även för narkotikabrott efter att ha använt cannabis, som är narkotika.
hans nilsson