VÄXJÖ 2023-9-22 KL. 11:05

Fjärde SM-guldflaggan är hissad

Av Josefin Petersson

VÄXJÖ. Förra helgen var det dags för hemmapremiär för Växjö Lakers i SHL, Malmö Redhawks stod för motståndet. Innan matchpucken släpptes skulle det däremot blickas tillbaka på förra säsongen som avslutades med att Växjö Lakers tog sitt fjärde SM-guld. Dessutom hyllades klubbikonen Erik Josefsson med ett gigantiskt tifo.

Fjärde SM-guldflaggan är hissad
Inför hemmpremiären 2023/2024 hissade SM-guld flaggan för 2023, med på isen fanns Erik Josefsson, Martin Lundberg, Joel Persson, Keegan Lowe och Robert Rosén. Foto: Josefin Petersson


Säsongen 2022/2023 avslutades med SM-guld för Växjö Lakers efter att de slog Skellefteå AIK i finalserien med 4-1 i matcher, klubbikonen Erik Josefsson fick därmed vara med och fira klubbens fjärde SM-guld.

Under lagbygget inför den här säsongen stod det däremot klart att Erik Josefsson valde att lägga skridskorna på hyllan efter 15 år i klubben. För detta hyllades han med ett gigantiskt tifo inför förra helgens hemmapremiär, texten på tifot löd, ”Erik Josefsson störst bäst och vackrast” tillsammans med en bild på klubbikonen.

Innan hemmapremiären mot Malmö Redhawks hölls även en flaggceremoni där SM-guldflaggan för 2023 hissades till taket i Vida Arena, på isen fanns klubbikonen Erik Josefsson tillsammans med den nya kaptens kvartetten ledd av den nya lagkaptenen Joel Persson samt de assisterande kaptenerna Robert Rosén, Martin Lundberg och Keegan Lowe.Josefin Petersson