VÄXJÖ 2022-9-9 KL. 17:23

Anna Tenje (M): ”Lauber och oppositionen saknar driv och kraft att leda Växjö”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Socialdemokraternas oppositionsråd Malin Lauber menar att Växjöborna har tröttnat på Moderaterna och Anna Tenje och att det är dags för ett rödgrönt styre i kommunen.
- Växjöborna är stolta över att det är ordning och reda i ekonomin, särskilt nu när vi går in i oroliga tider. Malin Lauber sitter i en opposition som saknar engagemang och kraft att leda, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Anna Tenje (M): ”Lauber och oppositionen saknar driv och kraft att leda Växjö”
- Malin Lauber sitter i opposition och grabbar tag i ett halmstrå för att hålla modet uppe. Men oppositionen i Växjö saknar driv och engagemang, anser Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Pressbild

Växjö kommun har styrts av en borgerlig majoritet med Moderaterna i spetsen sedan valet 2006. Moderaternas politik har präglat kommunen, inte minst när det gäller valfrihet.
Men nu känner Malin Lauber i Socialdemokraterna att förändringarnas vindar blåser och att Växjöborna vill byta ut Anna Tenje som ordförande för kommunstyrelsen och ge ett rödgrönt styre chansen i fyra år istället.
Enligt Malin Lauber träffar hon till och med många moderater som nu istället vill rösta på Socialdemokraterna.
Men de vindarna har inte Anna Tenje märkt av.
- Malin Lauber sitter i opposition och grabbar tag i ett halmstrå för att hålla modet uppe. Men folk ser att vi är väldigt framåtlutade, att staden växer och utvecklas och att vi har en politik för att göra Växjö ännu bättre. Vi har ett starkt ledarskap och vi vågar fatta tuffa beslut och stå för dem, säger Anna Tenje och fortsätter:
- Men oppositionen i Växjö har varit ganska lågmäld under många år nu. Man saknar driv och engagemang. Det gäller Socialdemokraterna som helhet. Om de skulle styra Växjö med V och MP med det svaga ledarskapet skulle kommunen tappa fart och företagen och jobben bli färre och arbetslösheten större.

Anna Tenje och Moderaterna utlovar ordning och reda i ekonomin i Växjö, tydliga prioriteringar och respekt för skattebetalarnas pengar.
- Vi är på väg in i en orolig tid med ökade elpriser och det kan bli jobbigt för många hushåll. Då är det ännu viktigare med ordning och reda i ekonomin i kommunen. Men vi vågar även ta nya steg, skapa ett tryggare Växjö och utveckla arbetslinjen. Den som kan arbeta ska göra det, säger Anna Tenje.
- Vi vill fortsätta att bygga kommunen stark och se att företagen växer och jobben blir fler, det lägger grunden för vår välfärd och gör den bättre.
hans nilsson
Några av Moderaternas viktigaste frågor i Växjö
- Fortsätta bygga ekonomin och kommunen stark
- Öka tryggheten för alla kommuninvånare
- Stärka arbetslinjen
- Stabilt och starkt ledarskap ger stark tillväxt i hela kommunen
- Minska utanförskapet
- Trygghet och säkerhet i hela kommun
- En skola som ser alla och inte glömmer någon
- En trygg och tillgänglig omsorg att lita på
- Attraktivitet, tillväxt och service i hela kommunen
- Skattebetalare ska få valuta för sina pengar och skatten ska vara låg