VÄXJÖ 2024-3-28 KL. 19:30

Wilma tar nya steg mot drömmen att bli sångerska

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Wilma Lisecke från Växjö drömmer om att bli sångerska. Hon har tagit ett stort kliv mot att drömmen ska bli sann när hon går på Academy of Music and Business (AMB) i Tingsryd. Nu tar hon ytterligare steg efter att ha varit med och vunnit musiktävlingen AMBition 2024 med låten ”Chains Fixation”
- Det är superkul, vi har vunnit en heldag med producenten och artisten Simon Peyron, säger Wilma Lisecke som sjöng låten ihop med Emmy Persson.

Wilma tar nya steg mot drömmen att bli sångerska
Wilma Lisecke, till vänster, som går på Academy of Music and Business (AMB) i Tingsryd blev intervjuad i musiktävlingen. Foto: Privat


Redan 2020 skrev Lokaltidningen om Wilma Lisecke och hennes mål att bli sångerska.
Då var hon 14 år och gick i åttonde klass på Elin Wägnerskolan i Växjö och tränade truppgymnastik flera dagar i veckan.

Ibland spelade hon även golf när hennes pappa ville att hon skulle med ut på banan. Men det var sången och musiken som var hennes stora passion. Så har det varit ända sedan hon var liten och så är det fortfarande.
Nu är hon 17 år och går andra året på Musik- och estetprogrammet på Academy of Music and Business (AMB) i Tingsryd. Det är en gymnasial riksrekryterande spetsutbildning inom musik.

Nyligen var hon med och vann musiktävlingen AMBition 2024 som hölls i en fullsatt aula på skolan och som ska påminna om Melodifestivalen med publik och flera jurygrupper som röstar fram en vinnare. I år bestod livejuryn av före detta AMB-elever.
Wilmas Lieseckes bidrag i tävlingen hette ”Chains Fixation” och framfördes av Emmy & Wilma. Text och musik skrevs av Wilma Lisecke och hennes skolkamrater Emmy Persson och Charles Lindahl.
Produktionen stod Philip Valentin Mehler, Ludwig Hertzman Linde och Charles Lindahl för. De är också elever på AMB och kommer från olika delar av landet.
- ”Chains Fixation” är en modern poplåt som påminner om Zara Larsson. Låten handlar om känslan när man bryter sig loss från en dålig relation och blir självständig. Jag och Emmy Persson sjunger var sin vers och lägger stämmor på varandras röster, berättar Wilma.

På scenen när de framförde ”Chains Fixation” bjöd de på show med sex dansare från Dansbruket, en privat dansskola i Vinslöv.
Hela gänget bakom låten har lagt mycket tid på den och varit i Vinslöv i Skåne och träffat dansarna. Hårt arbete lönar sig oftast.

Som vinnare i musiktävlingen AMBition 2024 får de en heldag med Simon Peyron på skolan i Tingsryd. Simon Peyron är en svensk producent, låtskrivare och sångare i metalbandet Outtrigger. Han och bandet deltog i Melodifestivalen 2014 med låten ”Echo”, som gick till Andra chansen.

Sedan tävlade han igen 2020 med Ellen Benediktson och låten ”Surface”. Den tog sig till Andra chansen i Eskilstuna där de senare åkte ut.
- Den här skolan har jättebra lärare och den öppnar många dörrar också. Mitt mål är att vara med i Melodifestivalen och min föerbild är Zara Larsson. Hon är cool och gör bra låtar. Jag inspireras av henne, säger Wilma.

hans nilsson


Wilma Lisecke från Växjö var med och vann musiktävlingen AMBition 2024 på skolan med låten "Chains Fixation” ihop med Emmy Persson och sex dansare från Dansbruket i Vinslöv. Foto: PrivatWilma Lisecke vann AMBition 2024 med Emmy Persson. Foto: Privat