VÄXJÖ 2024-4-12 KL. 19:35

Växjös musikalfantom sjunger i Växjö igen: ”Jag älskar konserthuset”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Sångaren John Martin Bengtsson i Växjö vilar verkligen inte på sina lagrar. Han har ständigt nya uppdrag på gång och konserter inbokade. Den 14 april står han återigen på Konserthusets scen i Växjö.
- Jag älskar konserthuset, säger John Martin Bengtsson.

Växjös musikalfantom sjunger i Växjö igen: ”Jag älskar konserthuset”
Konserten den 14 april i Växjö Konserthus har fått titeln "N.ära". Den innehåller flera favoriter från John Martin Bengtssons över 30 år som sångare. Foto: Robin Fritzson


John Martin Bengtsson är ute och flyger och far i världen. Han spelar med i musikaler, sjunger konserter för kung och fosterland och är med på Sverigeturnéer - men hemmapubliken i Växjö betyder fortfarande otroligt mycket för honom.
Han har inte glömt bort Växjöborna. Söndagen den 14 april klockan 16 till 17.30 blir nästa tillfälle då hans fans i Växjö får chansen att se och höra honom på en scen på hemmaplan.

Då ger Växjös musikalfantom åter en konsert i sitt älskade konserthus. Denna gång tillsammans med Göran Åhlfeldt vid pianot.
Konserthuset i Växjö betyder mycket för John Martin Bengtsson.
- Det var där jag spelade med i min första musikal, ”!Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” 1993, och sedan har jag fått spela i musikaler och sjungit på konserter där flera gånger genom åren, berättar John Martin Bengtsson.
- Det är en väldigt bra lokal att sjunga i. Så det är en ära att ännu en gång få sjunga i ett så fantastiskt hus som betytt och betyder så mycket för mig.

Konserten den 14 april har fått titeln ”N.ära”. Den innehåller flera favoriter från John Martin Bengtssons över 30 år som sångare. Fokuset är på sången, berättandet och samspelet med publiken.
- Det blir nära, äkta och smäktande och det blir svenska visor av Ted Gärdestad och Evert Taube och hitlåtar från musikaler, berättar han.

Arrangörer av konserten är JMB Produktioner och Musik i Syd. Man kan inte köpa biljett på plats utan det köps via hemsidan eller hos Cultix på Storgatan 7 i Växjö.
En vecka senare, den 21 april, återvänder John Martin Bengtsson till Kristianstad och teatern där för ”En konsert - helt enkelt”.

Han gjorde stor succé 2023 i ’The Phantom of the Opera” på Kristianstad teater och nu bjuder han på en musikaliska resa i storslagen enkelhet.
Precis som i Växjö den 14 april så innehåller denna konsert favoriter från hans över 30 år som sångare med fokus på sången, berättandet och samspelet med publiken. Det blir visor, evergreens och stora musikalhits i en härlig blandning även i Kristianstad.

hans nilsson