VÄXJÖ 2024-5-17 KL. 17:47

Växjökvinna vann 8,5 miljoner - går i förtidspension

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En kvinna i 60-årsåldern i Växjö prickade in 5+1 rätt på Eurojackpot och blev en av fyra européer i vinstgrupp två - vilket innebar en vinst på hela 8,5 miljoner kronor.

Växjökvinna vann 8,5 miljoner - går i förtidspension
En kvinna i 60-årsåldern i Växjö har vunnit 8,5 miljoner kronor på Eurojackpot som är ett europeiskt lottospel. Foto: Pressbild

När Svenska Spel Turs kommunikatör Daniel Arnkvist når kvinnan i Växjö som vann 8, 5 miljoner är hon mitt uppe i en solsemester.
- Några som reser med oss berättade att de läst i tidningen att en person från Växjö hade vunnit 8,5 miljoner. Det blev lite overkligt när jag rättade mina rader strax efter det, berättar kvinnan och skrattar.

Efter vinstbeskedet värt 8 599 426 kronor väntar ett helt nytt liv för henne.
– Nu vill jag gå i förtidspension och spendera tiden med mina nära och kära. Den oron man hade för pensionen försvann lika snabbt som jag såg vinsten, berättar hon glatt.

Daniel Arnkvist hade det stora nöjet att gratulera kvinnan till vinsten.
- Att få förgylla sin semester med en vinst på 8,5 miljoner kronor måste vara oslagbart. Det är otroligt häftigt att en rad i vinstgrupp två kan resultera i en så stor vinst på 8 599 426 kronor, säger Daniel Arnkvist i en presskommentar.

För Växjökvinnan väntar nu ett bankmöte där vinsten betalas ut. Under mötet erbjuds hon ekonomisk och juridisk rådgivning, enligt Daniel Arnkvist.
Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar. Dragning sker varje tisdag och fredag och spel sker genom att välja 5 av 50 nummer och 2 stjärnnummer av 12 möjliga.

Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor. Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner. Sverige har haft sju jackpotutfall, den högsta var på 562 miljoner kronor i mars 2019.

hans nilsson