VÄXJÖ 2022-9-16 KL. 17:00

Växjö Charity samlade 100 företagare på aktivitetsdag

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Insamlingsstiftelsen Växjö Charity har haft aktivitetsdag med runt 100 företag från Växjö med omnejd. Golf, padel och hälsa stod på programmet förra torsdagen i Växjö.
- Det var en fantastisk dag med bra väder, säger Kristoffer Dahl, en av grundarna av Växjö Charity.

Växjö Charity samlade 100 företagare på aktivitetsdag
Växjö Charitys aktivitetsdag den 25 augusti började med en golftävling med 28 lag på Växjö Golfklubb nära Helgasjön där spelformen var 4-manna Texas Scramble. Foto: Pressbild

Kronobergs största näringslivsevent och välgörenhetsstiftelse Växjö Charity samlar varje år in pengar från företag.
Allt överskott från stiftelsens verksamhet går sedan oavkortat till ideella och lokala och regionala förmånstagare och projekt.
Växjö Charity drivs ideellt av Adekvat Försäkring, Creon, Advisory och Santhe Dahl Invest. Sedan starten av Växjö Charity 2017 har man skänkt över 3 miljoner kronor. Bland annat har Sjöräddningssällskapet i Växjö, barn- och ungdomskliniken på Växjö lasarett och Kvinnojouren Blenda fått pengar.
I samband med insamlingarna till förmånstagare varje år arrangeras Växjö Charity event. Den 25 augusti var det dags igen för golf, padel och hälsa med ett 100-tal företag som deltagare.
- Företagen köper in sig i aktiviteterna och det överskottet som genereras från aktivitetsdagen går sedan oavkortat till insamlingen. Vi kan inte säga än hur mycket pengar det gav för insamlingen pågår ända till galan den 10 november, berättar Kristoffer Dahl på Växjö Charity.
- Många företag vill vara med och donera pengar för att de märker att det gör skillnad i sin egen närhet. Sedan har vi väldigt hög transparens med vad pengarna går till, och det är enkelt att följa vad pengarna man donerar går till. Dessutom bildar företagen nätverk och knyter kontakter som man kan göra affärer med, förklarar Kristoffer Dahl.
Aktivitetsdagen den 25 augusti började med en golftävling med 28 lag på Växjö Golfklubb nära Helgasjön där spelformen var 4-manna Texas Scramble.
Sedan väntade en padeltävling med 30 lag på We Are Padel vid Kvarnvägen. Man spelade i lag om två och med möjlighet att spela flera matcher under dagen.
Dagen avslutades med friskvård med 10 medverkande företag på Idrottskliniken och Kök 11. Där höll man en
”Hälsodag” med fokus på bland annat kost, hälsa och välmående.
Nästa event blir "Mat och glas" den 29 september i Kosta. Det är ett nytt inslag i Växjö Charity.
Då åker man till Kosta och Kosta Boda Art Hotel och lyssnar på kocken och skådespelaren Per Morberg när han lagar mat och föreläser.
Där blir det även glasprovning med Carmine Lobrace, italienare som varit sommelier på flerfaldiga michelinkrogar, men som numera bor i Kosta.
Han bjuder på en provning med exklusiva viner med glas skapade av mästarna på Kosta glasbruk. Efter det blir det föreläsning av en av Sveriges mest kända glaskonstnärer, Bertil Vallien.
Den 10 november håller Växjö Charity som vanligt den stora banketten i Fortnox Arena på kvällen med lokal välgörenhet, underhållning, mat och nätverk.
- Vi har som mål att det ska vara 600 sittande matgäster på banketten och att det blir 130 företag som deltar på ett eller annat sätt under Växjö Charity 2022, säger Kristoffer Dahl.

hans nilsson


- Det var en fantastisk dag med bra väder, säger Kristoffer Dahl, en av grundarna av Växjö Charity. Foto: PressbildAktivitetsdagen avslutades med friskvård med 10 medverkande företag på Idrottskliniken och Kök 11. Där höll man en ”Hälsodag” med fokus på bland annat kost, hälsa och välmående. Foto: Pressbild