VÄXJÖ 2024-1-26 KL. 18:00

Tur i spel för kronobergare - drygt 21 miljoner delades ut i vinster

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Det var många Växjöbor och kronobergare som hade tur i spel under 2023. Sju miljonvinster till ett värde av drygt 21 miljoner kronor delades ut totalt under året till länsborna.

Tur i spel för kronobergare - drygt 21 miljoner delades ut i vinster
Eija Grantjärn från Växjö vann i slutet av september 250 000 kronor på Triss i TV4 med programledarna Steffo Törnquist och Sofia Geite. Foto: Privat


Flera kronobergare vann på Eurojackpot, Lottos Andra Chansen och Klöver- och TV-Triss. Vinstvärdet var exakt 21 145 296 kronor, enligt Svenska Spel Tur.
Tio personer från Kronobergs län skrapade fram var sin storvinst på Triss i direktsändning i Nyhetsmorgons studio i TV4 - och de flesta var Växjöbor.

En av dem var Eija Grantjärn på Teleborg, som i slutet av september blev den åttonde Växjöbon 2023 som vann på Triss i direktsändning på TV4 med programledarna Steffo Törnquist och Sofia Geite.
Trisslotten som såg till att hon hamnade i TV4 köpte hon i juli 2023 på Willys på Teleborg.
Hon var garanterad 100 000 kronor i vinst och kunde ha skrapat fram 5 miljoner kronor som mest. Men hon fick nöja sig med 250 000 kronor.
- Jag är väldigt nöjd med den vinsten, det är mycket pengar. Det var lite nervöst att vara med i tv, det känns märkligt och nästan lite overkligt att sitta där i studion. Samtidigt är man som i en bubbla, man går ju in helt i rollen att man ska skrapa lotten, berättade Eija Grantjärn i Lokaltidningen den 22 september.

Men det fanns Triss-skrapare från Kronoberg som hade mer tur än Eija Grantjärn. Två hamnade på miljonnivå. Länets högsta vinst på Triss i tv skrapades fram av en man från Växjö på 2,5 miljoner kronor tack vare en alla hjärtans dag-present.
Den högsta vinsten i Kronobergs län under 2023 tog en man från Älmhult. Han vann nära 11 miljoner kronor på Eurojackpot - med en insats på bara 200 kronor, berättar Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. Under hela 2023 delades totalt i Sverige 277 miljonvinster ut till ett värde av över en miljard kronor.
hans nilsson