VÄXJÖ 2023-3-3 KL. 18:03

Taco Bar satsar 5 miljoner på att bygga om till texmex

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Nu har Taco Bar öppnat en ny restaurang på Klostergatan i Växjö efter att ha satsat 5 miljoner kronor på att bygga om lokalen. Till ytan blir det Sveriges största Taco Bar på 343 kvadratmeter - med texmex-mat på menyn, två karaokerum och över tio anställda.
- Jag är jättenervös, men jag tror att det kommer gå bra för oss i Växjö, säger My Huynh, franchisetagare på Taco Bar i Växjö och Kalmar.

Taco Bar satsar 5 miljoner på att bygga om till texmex
Nu har Taco Bar öppnat på Klostergatan i Växjö efter att ha satsat 5 miljoner kronor på att bygga om lokalen till texmex-miljö. Det är My Huynh från Alvesta som ska driva Taco Bar i Växjö som franchisetagare. Foto: Hans Nilsson


När Taco Bar nu öppnar i Växjö är det den 50:e restaurangen i Sverige i den här kedjan som ser dagens ljus. Det sker i samma lokal på Klostergatan 5 där det nyligen var saluhall och där det tidigare har varit second handbutik, Önska-butik och innan det en klädbutik i många år.
Taco Bar lyckades med målsättningen att öppna onsdagen den 1 mars med VIP-kväll den 28 februari.
Det var målet i måndags när Lokaltidningen senast pratade med My Huynh från Alvesta som ska driva Taco Bar i Växjö som franchisetagare. Hon driver sedan 2016 Taco Bars restaurang i Kalmar. Nu får hon två restauranger att ha koll på.
Taco Bar har gått väldigt bra i Kalmar. Företaget tyckte därför att det var dags att satsa på en restaurang i Växjö också.
My Huynh tror stenhårt på att Taco Bars koncept med en meny av heta burritos, soft tacos, och krispiga nachos och kalla drycker i texmex-miljö kommer gå hem hos Växjöborna.
- Vi har funderat på Växjö i några år, och när vi hittade den här lokalen på Klostergatan föll jag direkt för den. Det är ett bra läge och en stor och fin lokal. Växjö är en studentstad, och vi brukar ha mycket studenter som äter hos oss för vi har prisvärd mat till bra kvalitet, säger My Huynh.
- Sedan vill Taco Bar vara i städer av minst Växjös och Kalmars storlek och Växjö är en stad som växer snabbt. Jag tror dessutom att folk går ut mer i Växjö än i Kalmar till exempel.
Möjligheten att ha en uteservering på sommaren finns här också och Taco Bar kommer satsa på både lunch, middag och after work. Man utlovar även vegetariska och veganska alternativ på menyn.

hans nilsson


- När vi hittade den här lokalen på Klostergatan föll jag direkt för den. Det är ett bra läge och en stor och fin lokal, säger My Huynh.som ska driva Taco Bar i Växjö som franchisetagare. Foto: Hans Nilsson