VÄXJÖ 2023-1-16 KL. 10:00

Stökig fest med cannabis ledde till åtal

Av Hans Nilsson


VÄXJÖ. Efter en stökig fest i en lägenhet i Rottne dit polisen kallades är en 32-årig och en 29-årig man misstänkta för ringa narkotikabrott - genom att bruka och inneha cannabis som är narkotikaklassat preparat.

Stökig fest med cannabis ledde till åtal
När polisen öppnade dörren till lägenheten såg de två män som var märkbart påverkade av misstänkt narkotika. Det luktade cannabis. Foto: Pixabay


Polisen kallades till Rottne på grund av en fest i en lägenhet - på plats mötte polispatrullen en granne som brättade att det var väldigt stökigt och högljutt i lägenheten.

När poliserna öppnade dörren till lägenheten såg de två män som var märkbart påverkade av misstänkt narkotika. Männen hade misstänkt rödsprängda ögon, släpigt tal och stora pupiller. Det luktade även cannabis i lägenheten. Polisen gjorde en husrannsakan och visiterade männen.

Båda männen har olovligen använt cannabis och åtalas för ringa narkotikabrott på grund av innehav av narkotikaklassat preparat och eget bruk genom att bruka narkotikaklassat preparat. Målet kan avgöras utan huvudförhandling. Åklagarens påföljdsförslag för båda männen är 30 dagsböter à 50 kronor, med andra ord en summa på 1 500 kronor för var och en av männen.
hans nilsson