VÄXJÖ 2022-7-18 KL. 17:00

Sommarskoj med Vidingehem

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. För tredje året arrangerar Vidingehem Sommarskoj – en satsning på aktiviteter för barn och ungdomar runt om i Växjö kommun. Sommarskoj starde förra året och under fyra sommarveckor deltog nästan 800 barn och ungdomar i pyssel, spel och tävlingar, från Värends Nöbbele i söder till Lammhult i norr. Nu är det dags igen fram till 22 juli.

Sommarskoj med Vidingehem
I Braås har Vidingehem satt upp ett insektshotell tillsammans med barnen för att bidra till den biologiska mångfalden. Foto: AnneMarie.Dorohoncianu

I enlighet med Växjö kommuns vision för år 2030 (Hållbara Växjö 2030) tar Vidingehem ett aktivt ansvar för en hållbar framtid. Gemenskap i bostadsområdena skapar trivsel och trygghet och därför har Vidingehem i år utökat lov-verksamheten Sommarskoj till både påsk, höst och julskoj.
Som en del av årets Sommarskoj har Vidingehem satt upp ett insektshotell tillsammans med barnen för att bidra till den biologiska mångfalden i bostadsområdena. Det blir även källsorteringsbingo för att inspirera till fortsatt källsortering.
- I dagens klimat kan vi även se hur vatten blir en alltmer dyrbar resurs, därför kommer vi ha vattentema-dagar under Sommarskoj där vi genom vattenstafett och andra lekar kommer att få en rolig tankeställare om vår vattenförbrukning, säger Jesserina Araya Flores, hållbarhets- och kvalitetssamordnare vid Vidingehem.Vidingehem annordnar sommarolympiader där deltagarna får tävla i grenar som bollkastning. Som här i Gemla. Foto: AnneMarie.Dorohoncianu.