VÄXJÖ 2022-9-8 KL. 10:33

S vill ha ett folkets park på Ringsberg

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Socialdemokraterna föreslår att Ringsberg blir en plats där stadsdelar och människor knyts samman i Växjö. - Vi vill se ett folkets park. Det ska vara en park för folket som alla kan ta del av. Växjö växer och då är det viktigare än någonsin att Växjöborna får en grön oas i city och komma ifrån storstadspulsen, säger Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition. Socialdemokraterna anser att det är dags att göra Ringsbergsområdet tillgängligt för Växjöborna.

S vill ha ett folkets park på Ringsberg
Otto Lindlöf (S), oppositionsledare, Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition och Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition vill se Folkets Park på Ringsberg. Foto: Pressbild


- Vi vill ta tag i området en gång för alla och gå från ord till handling och vi vill göra det med respekt för området. Inom 100 dagar efter ett maktskifte ska arbetet vara påbörjat. Det är vårt löfte till Växjöborna, förklarar Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.
Socialdemokraterna menar att det finns många möjligheter med det unika området mitt i stan.
- En plats för kulturellt entreprenörskap, det kan vara musik, scen, lekplats, plats för dansbana, mat, restauranger och odling. Det finns många entreprenörer och organisationer som har idéer och tankar för detta område, de ska vi ta tillvara, säger Otto Lindlöf (S), kultur- och fritidsnämnden.
hans nilsson