VÄXJÖ 2024-4-12 KL. 19:34

S och M i nytt majoritetsstyre i regionen: ”Tar ansvar i svår tid”

Av Hans Nilsson

KRONOBERG. Socialdemokraterna och Moderaterna har gått in i ett majoritetsstyre tillsammans i Region Kronoberg. Man kallar samarbetet för ”Ansvar för Kronoberg”.
- Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om att ta ansvar i en svår tid, säger Henrietta Modig Serrate (S).

S och M i nytt majoritetsstyre i regionen: ”Tar ansvar i svår tid”
Henrietta Modig Serrate (S) har en lång bakgrund som politiker för Socialdemokraterna i Region Kronoberg. Foto: Pressbild


Socialdemokraterna är det största partiet i regionen. Nu har man undertecknat ett samarbetsavtal med Moderaterna och påpekar ännu en gång att man vill ta ansvar.
- Det avtal vi nu har landat i har varit ett givande och tagande, precis som det blir när två partier ska samarbeta, men vi gör det för Kronoberg och kronobergarna. För tiderna är tuffa och då behövs ett starkt ledarskap, slår Henrietta Modig Serrate (S) fast i en presskommentar.
Hon är idag regionstyrelsens andre vice ordförande och har en lång bakgrund som politiker för Socialdemokraterna i Region Kronoberg.
Ida Eriksson föreslås samtidigt bli Moderaternas förstanamn, och regionstyrelsens förste vice ordförande.
Ida Eriksson är ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden, en roll hon föreslås fortsätta i.
- Jag ser fram emot samarbetet med Henrietta och att förverkliga våra gemensamma åtaganden i Ansvar för Kronoberg, säger Ida Eriksson (M) och fortsätter:
- Jag är stolt över att vi har landat i det här samarbetet. I det rådande läget behövs stabilitet och handlingskraft, och det är precis vad det kommer att ge. Nu ska vi tillsammans genomföra politik för kronobergarnas bästa.
Mikael Johansson (M) har meddelat sin avgång som ordförande i regionstyrelsen.
hans nilsson


Ida Eriksson i Moderaterna och ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden. Foto: Emelie Helldén