VÄXJÖ 2022-9-16 KL. 18:16

Oliver Rosengren (M) inkryssad i riksdagen: "Det här är så stort för mig"

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Det moderata kommunalrådet i Växjö - Oliver Rosengren - blev personkryssad till riksdagen. Oliver Rosengren är den mest kryssade moderaten i landet efter sin partiledare och blivande statsminister Ulf Kristersson.
- Jag försöker smälta det här, jag är helt överväldigad och rörd av tacksamhet. Det här personliga förtroendet betyder oerhört mycket för mig, säger Oliver Rosengren.

Oliver Rosengren (M) inkryssad i riksdagen:
Oliver Rosengren, moderat kommunalråd i Växjö, blev personkryssad till riksdagen - Jag är väldigt hedrad över det här stödet. Varje kryssad valsedel känns som ett kärleksbrev på lågstadiet, förklarar en rörd Oliver Rosengren. Foto: Josefin Petersson

Redan när 27 av 127 valdistrikt var räknade hade Oliver Rosengren fått över fem procent av det preliminära antalet röster för hela Kronobergs län, vilket är gränsen för att bli personkryssad till riksdagen.
Till slut fick Oliver Rosengren 4 428 personkryss och blev därmed inkryssad för Kronobergs län som riksdagsledamot.
- Det här är så stort för mig. Var femte moderat väljare i Kronoberg har personkryssat mig. Jag är väldigt hedrad över det här stödet. Varje kryssad valsedel känns som ett kärleksbrev på lågstadiet, förklarar en rörd Oliver Rosengren.
Oliver Rosengren vill inte ta åt sig hela äran själv för att han lyckades så väl.
- Det här är ett lagarbete, där andra har engagerat sig mycket för att hjälpa mig i kampanjen. Men jag tror också att långsiktighet och uthållighet har haft betydelse. Jag har hållit på med politik i 12 år i Växjö nu och många vet vad jag står för. Det uppskattas att jag är rak och tydlig, och öppen och tillgänglig, tror jag.
- Jag försöker också att vara äkta, nyfiken och närvarande. Jag blev politiker för att jag vill lösa problem och har varit ute på arbetsplatser och praktiserat.
Mycket av Oliver Rosengrens arbete kommer att ske i Stockholm, men han säger att han inte är förtjust i Stockholm och han verkar inte vara inställd på att flytta dit permanent.
- Jag tycker det är nödvändigt att bo kvar i Växjö och att ha förankringen i Kronoberg eftersom jag är vald för Kronoberg, understryker Oliver Rosengren.