VÄXJÖ 2024-6-14 KL. 18:32

Ny hyresgäst på Direkten till hösten

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Spel- och tobaksbutiken Direkten på Bäckgatan 17 i Växjö står återigen tom sedan en månad.
- Vi har fyra-fem intressenter, och vi hoppas att det blir någon av dem som flyttar in till hösten, säger Jakob Johansson, vd på NFAB som äger fastigheten.

Ny hyresgäst på Direkten till hösten
- Butiken har ett jättebra läge, och vi tror på konceptet med paketutlämning och med tobak, godis och spel, säger.Jakob Johansson, vd på NFAB som äger fastigheten. Foto: Hans Nilsson


Direkten på Bäckgatan 17 i Växjö har haft flera olika ägare genom åren.
Ett dråpslag för butiken var branden under nyårsnatten 2021/2022. Då förstördes butiken i en totalbrand som orsakade skador för 1,5 miljoner kronor.
Nyligen slutade den senaste ägaren av butiken. Det innebär att Direkten sedan 2021 har haft fyra olika aktörer som försökt driva butiken.

Frågan är varför det verkar vara så svårt att få verksamheten i den här spel- och tobaksbutiken att fungera en längre tid med en och samma ägare.
- Det blev en dålig tajming med branden, den skedde dessutom under pandemin. Sedan har inte de nya ägarna lyckats driva butiken, förklarar Jakob Johansson, vd på fastighetsbolaget NFAB som äger fastigheten.
- Men butiken har ett jättebra läge, och vi tror på konceptet med en butik med paketutlämning och med tobak, godis och spel, fortsätter han.
- Det här är ju en fullt utrustad butik för paketutlämning och det finns ett behov av det eftersom det inte finns så många sådana ställen i Växjö city.

Nu letar fastighetsbolaget NFAB, som äger hela det så kallade PM-huset där Direkten finns, efter en ny hyresgäst som vill driva butiken.
Man har fyra-fem intressenter än så länge som man har haft visningar för. NFAB kommer troligen skriva kontrakt med någon av dem.
- Vi hoppas på det. I så fall kan det sedan gå snabbt. Men det blir inte förrän i höst som inflyttningen kan ske, kanske i september, berättar Jakob Johansson.
- Vi har haft intressenter som velat driva butiken som en mindre livsmedelsbutik och någon ville ha en nagelsalong där. Men vi tror på det här konceptet med paketutlämning och tobak, godis och spel, lägger han till.

hans nilsson


Jakob Johansson, vd på fastighetsbolaget NFAB i Växjä, är hoppfull när det gäller möjligheten att hitta en ny hyresgäst till Direkten. Foto: Hans Nilsson