VÄXJÖ 2023-10-23 KL. 18:42

Niklas Strömstedt hoppas på Öster i Allsvenskan

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Artisten och musikern Niklas Strömstedt lyfte fram Östers IF när han nyligen var i Växjö för att prata om sin nya bok ”Om Niklas Strömstedt”.
Han hoppas att Öster går upp i Allsvenskan och passade även på att avslöja att hans mamma, författaren Margareta Strömstedt, höll på Öster i fotboll.

Niklas Strömstedt hoppas på Öster i Allsvenskan
Artisten Niklas Strömstedt,som är aktuell med en ny bok, har en speciell vurm för Öster tack vare sin mamma författaren Margareta Strömstedt som höll på Öster. Foto: Mattias Edwall


Öster har fortfarande chansen att gå upp i Allsvenskan i fotboll. Laget ligger fyra i Superettan och har tre poäng upp till Utsikten på kvalplatsen till Allsvenskan nu när det är fyra omgångar kvar.

Snart väntar en toppstridsmatch mot Utsiktens BK den 24 oktober på bortaplan i Göteborg. Sedan har Öster hemmamatch mot Brage den 29 oktober och möter därefter Östersund borta den 4 november. I sista matchen den 11 november väntar Sundsvall på hemmaplan i Växjö.

Öster har en hel del fans även utanför Växjö och Kronobergs län som hoppas att laget går upp i Allsvenskan nu.

Sångaren och artisten Staffan Hellstrand, till exempel, är en ganska känd Östersupporter.
Nu visar det sig att författaren och journalisten Margareta Strömstedt, som avled i mars i år, också höll på Östers IF.
Det berättade hennes son, Niklas Strömstedt, i en intervju med P4 Kronoberg när han var i Växjö i förra veckan för att prata om sin nya bok ”Om Niklas Strömstedt” på ett bokevenemang.
Margareta Strömstedt föddes 1931 i Ljungby och växte upp i Lagan. Hon flyttade till Torpsbruk och sedan till Moheda. Efter realexamen i Alvesta tog hon studenten i Växjö. Hon utsågs 2007 till hedersdoktor vid Växjö universitet.

I intervjun på radion framkom det även att Niklas Strömstedt, som själv håller på AIK i fotboll, har en speciell vurm för Öster tack vare sin mamma.
Han säger att han tror att Öster fixar en kvalplats och att han hoppas att Öster går upp i Allsvenskan och kanske sparkar ut IFK Göteborg på vägen dit.

Niklas Strömstedt är en av Sveriges mest framgångsrika popsångare och låtskrivare. Som ung spelade han med bland andra Ulf Lundell och Lasse Lindbom.
Sitt genombrott fick han med gruppen Triad och jullåten ”Tänd ett ljus” 1987. Den första soloframgången blev ”Sista morgonen” 1989. Året därpå kom albumet Om, som sålde över 250 000 exemplar.
Mest känd är han nog för GES med Orup och Anders Glennmark som 1994 fick en enorm framgång med Sveriges officiella låt till fotbolls-VM ”När vi gräver guld i USA”.

Niklas Strömstedt har översatt sångtexterna till den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia” tillsammans med Björn Ulvaeus, och han har varit programledare i tv för Tack för musiken! Förra året gav han ut boken ”Vid regnbågens slut finns en katt” ihop med konstnären Lars Lerin.


hans nilsson


Öster har fortfarande chansen att gå upp i Allsvenskan i fotboll. Laget ligger fyra i Superettan nu när det är fyra omgångar kvar. Foto:Hans Nilsson