VÄXJÖ 2023-12-5 KL. 10:25

Musica Vitae och Julfiluren i Bergs kyrka

Av Hans Nilsson

BERG. Den 10 december klockan 15 bjuder Musica Vitae och programledaren i Bolibompa i SVT, Ayla Kabaca, på julmusik för hela familjen i Bergs kyrka.

Musica Vitae och Julfiluren i Bergs kyrka
Musica Vitae, kammarorkester i Växjö, spelar i Bergs kyrka den 10 december. Foto: Pressbild


”Julfilurens hemlighet” i Bergs kyrka är en julkonsert för alla åldrar med musik från svenska traditioner och den klassiska världen.
Det utlovas musik, skratt, sång, dans och bus med Musica Vitae och Ayla Kabaca inför julen. Dessutom är det tredje året i rad som kammarorkestern Musica Vitae spelar i Bergs kyrka vid juletid i ett samarbete mellan Musik i Berg och Lammhults församling.

Den här gången vänder man sig till hela familjen med föreställningen. Sångerskan Ayla Kabaca är känd hos barnen som programledare i Bolibompa i Sveriges Television. Nu är det visst någon som busar med Ayla Kabaca och ställer till det i pepparkaksbak och paketöppning. Det är en riktig Julfilur med en busig hemlighet.

Musica Vitae kommer sedan tillbaka till Bergs kyrka redan om några veckor, den 14 januari 2024. Den här gången tillsammans med orkesterledaren och violinisten Benjamin Schmid. Programmet heter ”En resa genom Österrike” och bjuder på både klassisk och mer jazzinspirerad musik.


hans nilsson


Ayla Kabaca, programledaren i Bolibompa i SVT. Foto: Pressbild