VÄXJÖ 2023-6-2 KL. 16:13

Misstänkt föremål hittades på Hov - Nationella bombskyddet kallades till platsen

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Ett stort området kring höghuset, det gamla vattentornet, på Hov i Växjö spärrrades av vid 14-tiden på fredagen efter att polisen larmats till platsen.
Det var en privatperson som hade upptäckt ett märkligt föremål i ett buskage i en park. Men föremålet visade sig vara ofarligt efter att Nationella bombskyddet undersökt det.

Misstänkt föremål hittades på Hov - Nationella bombskyddet kallades till platsen
Polisen uppmanade boende i höghuset i Hovsbergsparken att undvika att vistas i rum, stå i fönster eller på balkong som vetter mot sydlig och sydöstlig riktning. Foto: Hans Nilsson


På polisens hemsida skriver man att den person som ringde aldrig hade sett föremålet på platsen förut och därför fattade misstanke. Polisen betraktade det som ett misstänkt farligt föremål innan man hade undersökt det. Förskolan på området utrymdes på all personal och alla barn.
Polisen uppmanade de boende i höghuset i Hovsbergsparken att undvika att vistas i rum, stå i fönster eller på balkong som vetter mot sydlig och sydöstlig riktning.
Avspärrningarna sträcker sig ända ned till Kungsmadskolan bakom höghuset och runt gång- och cykelvägen vid skolan och mot Kungsvägen.
Nationella bombskyddet, (NBS), i Malmö kallades till platsen för att undersöka föremålet och göra sin bedömning av det. Även kriminaltekniker var rekvirerade
Men vid 17.38 kunde Nationella bombskyddet slå fast att föremålet var ofarligt. Avspärrningarna hävdes och Polisen avvecklade arbetet på plats.Avspärrningarna sträckte sig ända ned till Kungsmadskolan och runt gång- och cykelvägen vid skolan. Foto: Hans NilssonAvspärrningarna sträckte sig ända ned till Kungsmadskolan bakom höghuset. Foto: Hans Nilsson