VÄXJÖ 2024-2-9 KL. 17:15

Melina Borglowe glad trots sistaplatsen

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Vispopartisten Melina Borglowe från Växjö kom sist i första deltävlingen i Melodifestivalen som hölls i Malmö förra helgen.Hennes bidrag ”Min melodi”, som hon skrev ihop med Andreas Mattsson och Thomas G:son, fick bara 26 poäng.

Melina Borglowe glad trots sistaplatsen
Melina Borglowe från Växjö är glad trots att hon kom sist i första deltävlingen i Melodifestivalen. Fotograf: Stina Stjernkvist, Sveriges Television


Den 26-åriga Melina Borglowe skriver på Facebook att hon har gråtit som en liten bebis sedan hon klev av scenen. Men hon skriver också att hon är stolt som en tupp och otroligt glad och tacksam över att hon fått uppleva allt det här.
Finalister från första deltävlingen blev ”Heroes Are Calling” med Smash Into Pieces och ”Awful Liar” med Lisa Ajax (86 poäng).
Det här var Melina Borglowes debut i Melodifestivalen. Hon gav ut sin debut-EP ”Puss kram hej” i höstas, och nu hoppas hon trots allt att folk ska vilja lyssna på ”Min melodi” efter att Melodifestivalen är över för hennes del.
Melina Borglowe växte upp på Väster i Växjö och gick naturlinjen med musiktillägget på Katedralskolan. Hon har tidigare bland annat hyllats av Lars Winnerbäck för att hon med sin röst och musik har en speciell förmåga att beröra.


hans nilsson