VÄXJÖ 2024-2-23 KL. 19:27

Man åtalas för våldtäkt på Bäckgatan

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En 21-årig man från Växjö åtalas för att ha våldtagit en ung kvinna. Våldtäkten skedde på Bäckgatan. Mannen, som är medborgare i Afghanistan, förnekar brott.

Man åtalas för våldtäkt på Bäckgatan
Här på bänken på Bäckgatan i Växjö började den 21-årige mannen mot kvinnans vilja att smeka henne. Han förde sedan flera gånger in sina fingrar i hennes vagina. Nu åtalas mannen för våldtäkt. Foto: Hans Nilsson


Det här hände vid 03.30 natten till den 10 december 2023 på Bäckgatan i Växjö. Kvinnan, som är runt 20 år gammal, var berusad efter att ha varit på krogen. Hon satt på en bänk på Bäckgatan i centrala Växjö och ringde till sina föräldrar och bad dem att komma och hämta henne.

Den 21-årige mannen kom fram till kvinnan när hon satt på bänken. Han började prata med henne och satte sig på bänken.
Mannen började mot kvinnans vilja att smeka henne och förde sedan flera gånger in sina fingrar i hennes vagina. En sexuell handling som enligt åtalet kan jämföras med samlag med en kvinna som inte deltog frivilligt.

Polisen larmades till platsen och grep mannen. Den 13 december häktades mannen misstänkt för våldtäkt och han sitter häktad sedan dess.

Mannen vidgår händelseförloppet, men han förnekar brott i polisförhör och säger att ingenting har skett mot kvinnans vilja.
Det finns förhör med den unga kvinnan om händelsen för att bevisa åtalet. Man har även larmsamtalet att spela upp och sms som kvinnan fått och skickat i samband med händelsen. Det finns också fyra vittnen som kan berätta om iakttagelser i samband med händelsen för att bevisa åtalet och om kvinnans mående efter händelsen.

Två poliser kan också berätta om sina iakttagelser och vad kvinnan berättade om händelsen för att bevisa åtalet.
Kvinnan sökte upp sjukvården efter våldtäkten.




hans nilsson