VÄXJÖ 2023-9-8 KL. 18:22

Majkens Rum på Grand Samarkand byter ägare

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Majkens Rum på Grand Samarkand med ett sortiment av mode och heminredning byter ägare den 1 oktober.
Erika Johansson har ägt och drivit butiken de senaste sex åren under namnet Majkens Rum. Men nu tar L.E.S. Factory över och byter namn och koncept till våren.

Majkens Rum på Grand Samarkand byter ägare
Majkens Rum på Grand Samarkand byter ägare. L.E.S. Factory tar över den 1 oktober. På bilden: Sofia Håkansson på L.E.S. Factory, Erika Johansson, Majkens Rum och Frida Svensson, L.E.S. Factory. Foto:Pressbild


Erika Johansson har totalt 20 års erfarenhet som egenföretagare och arbete med livsstilsbutik. Men nu är hon redo att lämna över Majkens Rum till en ny ägare efter sex år. Hon skriver på Facebook att hon inte vet vad hon ska göra istället.
L.E.S. Factory är ett Växjö-baserat företag. Tillsammans med investerarbolaget Visive gör de nu en satsning på Grand Samarkand.

Erika Johansson kommer vara kvar i organisationen en tid för att se till att erfarenhet och kunskap i branschen tillvaratas tillsammans med de nya ägarna på Grand Samarkand.
Majkens Rum hos Signes Trädgård på Norremark kommer avvecklas vid årsskiftet. Signes Trädgård drivs vidare med ett utökat sortiment.
- Det är en spännande tid och framför allt ser jag att Majkens Rum har en fin framtid, med ny kraft och drivna människor som vill bolaget och personalen det bästa, säger Erika Johansson i ett pressmeddelande.
Visive investerar främst lokalt i bolag för att främja entreprenörskap och för att bidra till mer tillväxt i regionen.

L.E.S. Factory driver butiken vidare med namnet Majkens Rum fram till våren, därefter sker namnbytet med ett nytt konceptet.

hans nilsson