VÄXJÖ 2024-5-13 KL. 14:45

Kalvsvik laddar för blomningsfest

Av Hans Nilsson

KALVSVIK. Lördagen den 18 maj blir det stor blomningsfest i Kalvsvik med massor av aktiviteter. Det är första gången en sådan fest ordnas i byn och arrangörerna hoppas på lika mycket folk som på julmarknaden.
- På julmarknaden brukar vi ha runt 700 personer. Nu får vi se hur mycket folk som kommer på blomningsfesten, säger Lilian Karlsson, kassör i Aktiva Kalvsvik.

Kalvsvik laddar för blomningsfest
I lanthandeln i Kalvsvik blir det plantförsäljning dedn 18 maj och butiken har öppet. Foto: Privat


Hela byn har engagerat sig i blomningsfesten i Kalvsvik som äger rum den 18 maj, klockan 10 till 16.
Men det är Aktiva Kalvsvik som håller i det mesta. Där är Lilian Karlsson engagerad. Hon förklarar varför man nu har en blomningsfest i Kalvsvik.
- Det händer mycket i Kalvsvik. Vi gör det här för att vi vill visa det och för at vi vill visa vår fina by med föreningar och aktiva bybor. Målet är att vi ska en blomningsfest varje vår i fortsättningen, säger Lilian Karlsson.
Det känns som att alla i byn är engagerade i blomningsfesten.
I lanthandeln i Kalvsvik blir det plantförsäljning och butiken har öppet. Ljusadal har Öppen trädgård, kaffe och kalvdans och även där blir det plantförsäljning.
Trädgården har försäljning, hantverk och möjlighet till byte av sticklingar. Röda korset serverar korv med bröd och så blir det uppträdande med poesiläsning och ungdomar som spelar fiol.
Skillnadens Handelsträdgård erbjuder självplock av blommor och bukettbindor. På Schöns Får & Smedja blir det fårklippning och prova-på-smide, försäljning av smide, fårskinn och korv.
Hembygdsgården erbjuder vagnsmakeri och fiskdamm och har kaffe och våffla om man är sugen på det.
Dessutom ordnar Aktiva Kalvsvik en tipsrunda med olika frågor på alla de här ställena och Kalvsvikståget ”Gladan” kommer köra runt i byn hela dagen.
- Den som vinner tipsrundan får ett presentkort som är värt 500 kronor och som man kan använda i lanthandeln i Kalvsvik, berättar Lilian Karlsson.
Hans nilsson
Hembygdsgården i Kalvsvik erbjuder vagnsmakeri, fiskdamm, kaffe och våffla den 18 maj. Foto: PrivatLjusadal ingår i blomningsfesten den 18 maj i Kalvsvik. - Målet är att vi ska en blomningsfest varje vår, säger Lilian Karlsson i Aktiva Kalvsvik. Foto: Privat