VÄXJÖ 2024-3-8 KL. 16:05

”Hocke” läser poesi till kontrabas på Mono

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Lördagen den 16 mars gästas skivbutiken Mono på Sandgärdsgatan i Växjö av den före detta Årydsbon Mikael “Hocke” Håkansson som läser sin poesi till Miechael Strömbergs jazzimprovisationer på kontrabas.

”Hocke” läser poesi till kontrabas på Mono
Den före detta Årydsbon Mikael “Hocke” Håkansson, till höger, kommer till skivbutiken Mono i Växjö och läser sin poesi till Miechael Strömbergs jazzimprovisationer på kontrabas. Foto: Pressbild


Mikael “Hocke” Håkansson debuterade som poet 2022 med lyriksamlingen Invisa, där en lek med ord ur tankar om livet tar gestalt. Han har sina rötter i Åryd, och var engagerad i Växjös musikscen i början av 1980-talet via Rockkällaren. Det var långt innan Mono, Kafé de luxe, Kulturföreningen Kristina, Uffes källare och till och med före Underground på Norr i Växjö.

Då var Mikael “Hocke” Håkansson med i lokala punkband i Växjö. Han utlovar anekdoter från musiklivet i Växjö på den tiden.

Numera bor han utanför Simrishamn i Skåne. När han kommer till Växjö den 16 mars har han med sig musikern Miechael Strömberg från Hammenhög på Österlen.

Han tonsätter Mikael “Hocke” Håkanssons ord med sin kontrabas - spontant och jazzigt. Framträdandet på scen på Mono börjar klockan 18.30 den 16 mars.


hans nilsson