VÄXJÖ 2022-11-29 KL. 16:51

Företag i Växjö ber kronofogden om hjälp med handräckning hos före detta anställd

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Ett företag i Växjö ber Kronofogden om hjälp med särskild handräckning hemma hos en före detta anställd som bor på en ort i Värnamo kommun. Den före detta anställde som är en kvinna har inte återlämnat företagets egendom efter avslutad anställning.

Företag i Växjö ber kronofogden om hjälp med handräckning hos före detta anställd
Växjöföretaget har nu slutligen skickat en ansökan om särskild handräckning till Kronofogden. Foto: Hans NilssonDet handlar om en mobiltelefon, en iPhone 13, och en bärbar dator HP Dragonfly, som kvinnan inte lämnat tillbaka.
Företaget har ringt och skickat brev till kvinnan utan att få svar från henne. Företaget har till och med pratat med kvinnans särbo och förklarat att man var i färd med att låta Kronofogden ta över ärendet.

Särbon sa då att han skulle prata med henne för att få henne att ta kontakt med företaget, men det har kvinnan inte gjort. Växjöföretaget har nu slutligen skickat en ansökan om särskild handräckning till Kronofogden. Det kan användas när någon vidtagit en olovlig åtgärd med någon annans egendom eller har hindrat någon annan att använda viss egendom utan att ha rätt till det.
hans nilsson