VÄXJÖ 2022-7-9 KL. 20:00

Fler avgångar till Bromma

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. I september blir det fler avgångar till Bromma från Smaland Airport. Förra veckan redovisade flygbolaget BRA att man gärna vill tillgodose fler affärsresenärer som vill ta flyget till eller från Växjö, och därför utökas nu avgångarna.

Fler avgångar till Bromma
”Nu kommer kronobergarna kunna åka fram och tillbaka över dagen till Bromma, vilket man inte kunnat göra sedan före pandemin", berättar flygmarkmarknadschef Brett Weihart. Foto: Smaland Airport.

-Man kommer nu att kunna åka över dagen till Bromma, fram och tillbaka vilket man inte kunnat göra sedan före pandemin, berättar Smaland Airports flygmarkmarknadschef Brett Weihart.
Det blir på morgonen kl 06.40 du åker från Växjö och är i Bromma klockan 07.35. Flyg tillbaka går vissa dagar kl 14.45 och vissa dagar kl 17.25.

Att få fler avgångar mellan Växjö och Bromma har efterfrågats av företagare i länet. Tack var destinationen Bromma, kan man även flyga vidare därifrån till många andra viktiga näringslivsorter.
Det aktuella Stockholmsplanet rymmer 48 stolar och enligt Brett kommer biljettpriset ligga på ungefär vad det varit de senaste åren.
Nu har Smaland Airport ganska frekvent med avgångar hela veckan. Inte lika ödsligt som under pandemin.
- Ja, det har blivit liv i flygplatsen igen. Denna sommar har vi 14 linjer och vissa går två gånger i veckan, som till London, Gdansk, Alicante och Skopje. Charterresmålen är fler än på många år och vi har märkt att det funnits ett uppdämt behov av att åka på semesterresa med flyg igen, eller åka och träffa sina släktingar i hemlandet, konstaterar Brett.
Har ni fått nyanställa personal nu?
- - Nej, vi fick ju dra ned på personalen under pandemin, och nu har vi kunnat återanställa personer igen.