VÄXJÖ 2023-1-27 KL. 18:12

Champions of Rock i Växjö - Sveriges främste framförare av Queen på scenen

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Rockbandet Queen med den karismatiske sångaren Freddie Mercury är ett av de mest populära banden någonsin. Han är död sedan 1991 men Queen uppträder med ny sångare.
Vill man höra Queen i svensk tappning kan man gå på Champions of Rock - en show som gör svenska tolkningar av Queens musik med Peter Johansson som sångare. Den 11 februari klockan 19.30 står Champions of Rock på scenen i Vida Arena i Växjö.

Champions of Rock i Växjö - Sveriges främste framförare av Queen på scenen
Champions of Rock - den 11 februari är de på Vida Arena i Växjö och bjuder på sina unika tolkningar av Queens musik. På scenen i Växjö kommer Jenna Lee James och Peter Johansson sjunga ihop. Foto: PressbildChampions of Rock har tre utsålda Sverigeturnéer med hundratusentals besökare bakom sig. Våren 2023 besöker de landets största arenor och bjuder på sina unika tolkningar av Queens musik.
På scenen i Växjö kommer Jenna Lee James stå som gästsolist. Hon har varit kollega med Peter Johansson i West End i London. Peter Johansson har gjort över 1500 spelningar i rockmusikalen We Will Rock You i London. Han anses vara Sveriges främsta framförare av Queens låtskatt.
I Champions of Rock framför Peter Johansson det bästa av Queen ackompanjerad av fullt band. Nytt för i år är att showen växer med en stor kör från hyllade Joyvoice.
- Queen är en del av mitt DNA och de har funnits med mig en stor del av mitt liv. Jag känner mig oerhört priviligierad att få kliva upp på scen i Sveriges arenor och jag längtar verkligen efter att få stå där på scen när arenan släcks ner, introt till den första låten drar igång och ljuset på scenen tänds. Att dessutom få göra det här tillsammans med Jenna Lee James och Joyvoice gör att jag får gåshud bara jag tänker på det, säger Peter Johansson i ett pressmeddelande.
Jenna Lee-James är en av West End’s starkast lysande stjärnor. Hon har sjungit i flera musikaler och är även känd från bland annat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, 20th Century Boy och Street of Dreams – The Coronation Street years.
Jenna Lee-James har dessutom turnerat med Hugh Jackman på hans världsturné The Greatest Showman.

Peter Johansson har en lång meritlista och är bland annat känd från We Will Rock You, Rock of Ages och Rhapsody In Rock. Under fem år jobbade han på Dominion Theatre i London efter att ha blivit castad av Brian May från Queen till huvudrollen Galileo i musikalen We Will Rock You. Han gjorde 800 föreställningar som huvudroll.

hans nilsson


Champions of Rock har tre utsålda Sverigeturnéer med hundratusentals besökare bakom sig. Den 11 februari är de på Vida Arena i Växjö och bjuder på Queens musik. På scenen kommer Jenna Lee James och Peter Johansson sjunga ihop. Foto: Pressbild