VÄXJÖ 2024-3-28 KL. 19:18

C vill prioritera orterna på landsbygden i Växjö kommun

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Centerpartiet i Växjö kommun vill lyfta centrumutvecklingen i Rottne och Ingelstad. Man pekar också på att det finns 21 lyktstolpar som behöver rustas upp i Bramstorp, Ör och Nöbbele.

C vill prioritera orterna på landsbygden i Växjö kommun
Claes Bromander (C), ledamot i samhällsbyggnadsnämnden i Växjö kommun. Foto:;Pressbild


- Vi vill skapa en ljusare och tryggare framtid för landsbygdens invånare. Det är avgörande för att få tillväxt i hela kommunen och inte enbart i centrala Växjö, säger Claes Bromander (C), ledamot i samhällsbyggnadsnämnden.

I den senaste uppgörelsen med det rödgröna styret i samhällsbyggnadsnämnden i Växjö kommun tycker man i Centerpartiet att man har säkerställt stora vinster för landsbygdsutvecklingen.
Man kommer snart att presentera initiativ för att främja Rottne och Ingelstad, som anses vara två av Växjö kommuns viktiga landsbygdsorter, och lösa belysningsproblemen på landsbygden.

Centerpartiet hoppas att man kan prioritera orterna på landsbygden mer och se mer till deras behov.
- Genom att säkerställa trygga och attraktiva miljöer för alla invånare, oavsett var de bor, kan vi bygga en starkare och mer inkluderande gemenskap. Utveckling av centrum ska ske i alla våra tätorter, för en god livskvalitet, säger Claes Bromander (C).


hans nilsson