VÄXJÖ 2023-5-16 KL. 10:08

Bil värd 250 000 till vinnare i Lokaltidningens golftävling

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Lokaltidningen arrangerar en golftävling den 3 juni på Glasrikets GK där alla golfspelare med handicap är välkomna att anmäla sig.
Den som först gör en hole-in-one vinner en Kia Stonic värd 250 000 kronor på Småländska Bil.
- Det känns fantastiskt för oss att kunna vara med och stötta det lokala näringslivet på det här viset, säger Carl-Johan Bauge, vd på Småländska Bil AB.

Bil värd 250 000 till vinnare i Lokaltidningens golftävling
Carl-Johan Bauge, vd på Småländska Bil AB på Södra Ringvägen 7 i Växjö. Det är där vinnaren får hämta bilen en vecka efter Lokaltidningens golftävling. Foto: Josefin PeterssonVi har tidigare rapporterat att Lokaltidningen håller i en golftävling den 3 juni på Glasrikets Golfklubb vid Fyllerydsvägen i Växjö.
Spelformen är 4-manna-scrumble. Det innebär att alla i laget slår ut och under spelet väljer laget ut den bäst placerade bollen. Alla slår sedan på var sin boll från denna plats till bollen är i hål.
Flera fina priser finns i potten.
En nyhet nu är att det mest värdefulla priset blir en gul Kia Stonic av 2023 års modell som finns på Småländska Bil. Den spelare som först gör en hole-in-one i tävlingen vinner denna bil.
Bilen kommer vara uppställd på Glasrikets Golfklubb vid tävlingen. Sedan får vinnaren hämta bilen på Småländska Bil på Södra Ringvägen 7 i Växjö en vecka senare.
- Det här är en demobil hos oss och den är värd 250 000 kronor. Som ny är den värd 290 000. Den kommer att ha gått max 500 mil, förklarar Carl-Johan Bauge på Småländska Bil.
- Det är en snygg, sportig och fantastisk bil som passar alla, både ung och gammal. Man kan säga att det är en familjebil samtidigt som det är en ungdomsbil. Den är en något högre bil och med automatisk växellåda, lägger han till.
Tävlingen börjar klockan 9.30 och håller på till 15.30-tiden den 3 juni. Det kommer bjudas på mat som serveras av Sandsbro Golfrestaurang på Glasrikets GK. En annan nyhet är nu att den flitigt anlitade trubaduren Mattias Strömberg kommer och underhåller på Aftergolfen på Lokaltidningens sommarscramble.
För att vara med i tävlingen måste man vara golfspelare med handicap och man måste boka plats i förväg.
I skrivande stund har 120 spelare anmält sig till tävlingen där 30 lag ska tävla. Men det finns totalt 144 platser att anmäla sig till så 24 platser var fortfarande öppna för anmälan så sent som på tisdagen.
- Det här blir årets roligaste golftävling med sommarens största prisbord, berättade Cecilia Petersson, ägare av Lokaltidningen Växjö/Alvesta, nyligen i en artikel.
- Laget med den bästa klädseln och det bästa lagnamnet kommer belönas. De lagnamn som kommer uppskattas mest är de som har namn som går att koppla till Lokaltidningen.
Trubaduren Mattias Strömberg underhåller på Aftergolfen på Lokaltidningens sommarscramble den 3 juni. Foto: Pressbild