NYHETER 2020-5-20 KL. 14:35

XL-Bygg: ”Vi överväger att söka mer personal”

Av Hans Nilsson

XL-Bygg: ”Vi överväger att söka mer personal”
- Vi har ökat kontantförsäljningen till privata kunder med ca 20 procent i år jämfört med samma period förra året, säger Elina Aggerstam, som har hand om marknadsföring och projektledning på XL-Bygg Moheda Järnhandel och XL-Bygg Alvesta. Foto: Privat

ALVESTA/MOHEDA. Både XL-Bygg Moheda Järnhandel och XL-Bygg Alvesta har en hög efterfrågan på sina produkter och tjänster just nu och man överväger att söka mer personal.
- Vi är tacksamma för att det går bra, men vi är ödmjuka och inser att det här kan vända snabbt. Samtidigt som det går bra för oss nu har vi en stor respekt för de företag som har det tufft just nu, säger Elina Aggerstam, platschef på XL-Bygg Moheda Järnhandel.

XL-Bygg butikerna har gått bra både i Moheda och i Alvesta i flera år. Men 2020 års första månader har slagit rekord i kontantförsäljningen i butikerna.
De säljer väldigt mycket av impregnerat virke, färg och olika byggmaterial nu.
- Vi har ökat kontantförsäljningen till privata kunder med runt 20 procent i år jämfört med samma period förra året. Många är hemma i karantän eller jobbar hemifrån och då ser de plötsligt vad som behöver göras i huset, förklarar Elina Aggerstam som har hand om marknadsföring och projektledning i båda bolagen.
- Majoriteten av vår försäljning är dock till företag. Än så länge har vi inte märkt av någon negativ förändring på den här försäljningen, fortsätter hon.
Totalt har XL-Bygg Moheda/Alvesta 24 anställda, 10 i Moheda och 14 i Alvesta. Men eftersom det går så bra nu för företaget är de i startgroparna med en rekryteringsprocess.
Elina Aggerstam har varit i kontakt med Ola Agermark, näringslivsansvarig på Alvesta kommun, för att se om de kan starta ett samarbete med andra företag i kommunen med uthyrning av personal.
- Det vi hoppas på är att det finns företag i kommunen som kan låna ut någon anställd under en period, säger Elina Aggerstam.

HANS NILSSON








- Det vi hoppas på är att det finns företag i kommunen som kan låna ut någon anställd under en period, säger Elina Aggerstam, som har hand om marknadsföring och projektledning på XL-Bygg Moheda Järnhandel och XL-Bygg Alvesta. Foto: Privat



Både XL-Bygg Moheda Järnhandel och XL-Bygg Alvesta har en hög efterfrågan på sina produkter och tjänster just nu och man överväger att söka mer personal. Foto: Privat