NYHETER 2020-1-18 KL. 09:54

Vidas vd har köpt in sig i JS Fastigheter

Av Hans Nilsson

Vidas vd har köpt in sig i JS Fastigheter
Måns Johansson, vd och koncernchef på Vida, har köpt in sig i JS Fastigheter i Vislanda..- Med hans kapital kan vi växa mycket snabbare, säger Johan Svensson, vd på JS Fastigheter. Foto: Privat

VISLANDA. Måns Johansson, vd och koncernchef på Vida, har köpt in sig i JS Fastigheter i Vislanda och är nu delägare.- Jag är jätteglad, med hans kapital kan vi växa mycket snabbare med nyförvärv och nybyggnationer av hyresrätter, säger Johan Svensson, vd på JS Fastigheter.
Det är genom sitt bolag NKL Invest AB som Måns Johansson på Vida har köpt 50 procent av aktierna i JS Fastigheter.
Han har funderat på att ge sig in i fastighetsbranschen ett bra tag, men han har känt att tiden och kunskaperna inte har räckt till.
Nu har en möjlighet öppnats efter att han har lärt känna Johan Svensson.
- Nr 1 är att jag tror på den här typen av fastigheter och det här konceptet. Fokus ska ligga på prisvärda hyresrätter för vanligt folk, det ligger i tiden, förklarar Måns Johansson och fortsätter:
- Sedan är Johan Svensson en fantastisk entreprenör, jag har stort förtroende för honom. Det är väldigt roligt att få göra det här ihop med honom.

Johan Svensson, som startade JS Fastigheter 1999, är mycket glad för att få in Måns Johansson i bolaget.
JS Fastigheter äger 250 hyreslägenheter i Älmhult, Växjö, Alvesta och Vislanda och några industrifastigheter.
Johan Svensson tror att man kan växa snabbt tack vare att Vidas vd har trätt in som delägare i bolaget.
- Om fem till tio år så hoppas jag att vi har runt 1 000 lägenheter och ett större antal industrilokaler i Kronobergs län. Vi kommer bli en av de största privata aktörerna i branschen i länet, säger Johan Svensson.
- Han kommer hjälpa till med pengar och när vi nu får loss mer kapital till bolaget kan vi göra större satsningar på fastigheter och få igång byggnationerna och förvärven av mark och fastigheter. Måns är en person med fötterna på jorden och vi kommer passa bra ihop.

Tanken är att JS Fastigheter ska köpa både mindre och större fastigheter med lägenheter och köpa mark för att bygga nya lägenheter.
Dessutom vill man köpa industrifastigheter och hyra ut.
- Jag delar Johans vision och det är ingen hemlighet att jag går in med kapital i det här. Jag vill investera i alla möjliga fastigheter.
- Men jag är vd och koncernchef på Vida och jag kommer inte kunna lägga tid på det här, utan det är Johan som sköter bolaget. Han är en superentreprenör och får lära mig mer om fastigheter.
hans nilsson


- Nr 1 är att jag tror på den här typen av fastigheter och det här konceptet. Fokus ska ligga på prisvärda hyresrätter för vanligt folk, det ligger i tiden, förklarar Måns Johansson, vd och koncernchef på Vida. Foto: Privat


PÅ STARTSIDAN JUST NU