NYHETER 2021-10-2 KL. 22:30

Vida Arena kokade när Lakers tog tre nya poäng

Av Josefin Petersson

I dag var Vida Arena åter nästan fullsatt med publik. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Idag var dags för Växjö Lakers första hemmamatch efter att restriktionerna släppts. Dagen inleddes med firande i Linnéparken, fanwalk och familjefest. Djurgårdens IF stod för motståndet när pucken släpptes 15:15. Inför en kokande publik på 4782 personer tog Växjö Lakers tre nya poäng.

I första perioden bjöd Växjö Lakers publiken på många fina målchanser men inga mål. I stället var det Djurgårdens IF som gjorde mål efter 11:32 och 16:59 målskytt båda gångerna var Matt Lorito. Första perioden slutade därmed 0-2.

Andra perioden såg ungefär ut som första perioden, Växjö Lakers hade många chanser men hittade inte rätt. Det såg därmed mörkt ut för hemmalaget men med 58 sekunder kvar av perioden lyckades Martin Lundberg peta in pucken, assisterad av Joel Persson och Erik Josefsson och perioden slutade därmed 1-2.

I den tredje perioden hade Växjö Lakers sina chanser återigen, men denna gång hittar de rätt. Richard Gynge assisterad av Glenn Gustafsson och Joel Persson gör 2-2 efter 8:57 i powerplay. Sedan gör Robert Rosén 3-2 efter 18:18 assisterad av Djurgårdens spelare. Sedan lyckas Pontus Holmberg assisterad av Erik Josefsson punktera matchen i öppet mål efter 19:58. Matchen slutade därmed 4-2 till Växjö Lakers.

Nästa match för Växjö Lakers är den 5/10 när det är dags för CHL spel mot TPS Turku borta 18:05. Nästa match i SHL spelas hemma i Vida Arena den 7/10 när Linköpings HC gästar klockan 19:00. Den 9/10 spelar Växjö Lakers bortamatch mot Luleå HF, den matchen har nedsläpp klockan 15:15.

Josefin Petersson

Publiken som tog sig till Vida Arena på lördagen möttes av orangeamattan. Foto: Josefin Petersson
I samband med familjefesten var det en DJ som spelade utanför arenan innan matchstart. Foto: Josefin Petersson
Utanför hade de något som de kallade för Kallzon innan matchstart. Foto: Josefin Petersson
Orangea flaggor viftade när Växjö Lakers gjorde entré i ett kokande Vida Arena. Foto: Josefin Petersson
Inför ett kokande Vida Arena vann Växjö Lakers med 4-2. Foto: Josefin Petersson
Växjö Lakers mötte Djurgårdens IF. Foto: Josefin Petersson
Här har precis Pontus Holmberg gjort det avgjörande 4-2 målet i tom kasse. Foto: Josefin Petersson
Här släpps pucken precis efter att Pontus Holmberg gjort det avgjörande 4-2 målet i tom kasse. Foto: Josefin Petersson
Som vanligt firande Växjö Lakers efter vinsten med alla på Västra Stå. Foto: Josefin Petersson
Efter en stund kom Växjö Lakers spelarna tillbaka ut på isen för att fira ännu en gång. Foto: Josefin Petersson