NYHETER 2021-7-31 KL. 16:30

Vida AB blir först ut med att köpa mark på Orrakullen

Av Josefin Petersson

Vida AB blir först ut med att köpa mark på Orrakullen
Orrakullens företagspark ligger precis intill Alvesta Biogas AB och riksväg 25. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. Vida AB köper mark av Alvesta Kommun på Orrakullens Företagspark. Vida AB tecknar sig för cirka 5 hektar uppdelat på 30 300 kvadratmeter i ett första köp, samt ett markanvisningsavtal gällande framtida förvärv av ytterligare 23 000 kvadratmeter.
– Vi ser ett ökat behov av att förbättra vår service mot framför allt den svenska och danska bygghandeln, för att kunna öka våra affärer är det nödvändigt att skala upp vår distribution. Vi vill anlägga en modern distributionscentral med lager. Vi har tittat på olika lokaliseringar och detta är det optimala för oss med skyltläget ut mot riksväg 25. Det ger också synergier med våra anläggningar i Alvesta och vi ser att vi kan fortsätta växa med vårt sågverk här, säger Måns Johansson, koncernchef på Vida AB, i ett pressuttalande.
– Det är detta Orrakullen är till för, det vill säga både för expansion för befintliga företag i kommunen och för att kunna ta nyetableringar så det ligger i linje med våra planer. Vi är såklart jätteglada att Vida AB tar det här steget och etablerar sig på Orrakullens företagspark. Vida AB är ett företag som ligger väl till i tiden med förädling av skogsprodukter något jag tror starkt på över lång tid framöver, säger David Johansson, ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden i Alvesta Kommun, i ett pressuttalande.

Josefin Petersson