NYHETER 2020-4-25 KL. 19:40

Växjöbor kan ha sett främmande farkost nära Öja: ”Deras observation sticker ut”

Av Hans Nilsson

Växjöbor kan ha sett främmande farkost nära Öja: ”Deras observation sticker ut”
Två växjöbor säger att de såg en märklig farkost när de färdades i bil på riksväg 23 nära Öjavägen. Nu söker UFO-Sverige fler vittnen som kan ha sett föremålet. Illustration: UFO-Sverige

ÖJA. Två personer i en bil på riksväg 23 söder om Växjö såg ett märkligt föremål som strök trädtopparna nära avtagsvägen mot Öja nyligen. Föraren skrek till och tvärnitade bilen.- De var helt tagna, de tyckte det liknade en farkost med ett beteende som avviker tydligt från flygtrafik, satelliter eller drönare. Den här observationen sticker verkligen ut, säger Johan Gustavsson på UFO-Sveriges Rapportcentral.
Det här inträffar runt klockan 22.30 den 7 mars i år på riksväg 23. En man och en kvinna i 30-årsåldern färdas i en bil på väg hem till Växjö efter ett besök i Skåne.
I närheten av Öjavägen skriker den kvinnliga föraren i bilen till. Johan Gustavsson på UFO-Sveriges Rapportcentral har pratat med mannen som åkte med i bilen. Han återger här vad mannen har sagt i korta drag.
- Ett konstigt föremål dyker snabbt upp i hans synfält, precis vid trädtopparna vid sidan av vägen mot Öja. Kvinnan bromsar hastigt in bilen och skriker: ”Vad fan var det där?”
- De ställer bilen vid sidan av vägen och går ut och tar en cigarett, de är båda smått skärrade av det de har sett. Det gick väldigt snabbt, det här konstiga föremålet dök upp i mörkret och försvann lika fort. De tror att det de såg var en farkost, förklarar Johan Gustavsson.
Runt 100 meter framför dem har en bil stannat och står på platsen en stund. Kanske av samma anledning.

Paret var så tagna av händelsen att de inte kom sig för att gå fram till den andra bilen. De hann inte heller ta fram mobilen, allt gick så snabbt och var så överraskande.
Mannen har rapporterat observationen till UFO-Sveriges Rapportcentral och Johan Gustavsson har intervjuat honom.
- Han säger att han alltid har varit mycket skeptisk till sådana här fenomen, men att han har fått en helt ny världsbild efter den här upplevelsen, berättar Johan Gustavsson.
- För UFO-Sveriges del är det ett par saker som gör att deras observation sticker ut. Båda reagerar starkt på det de ser och de har båda uppfattat att föremålet har en struktur i formen. Dessutom stannar bilen framför dem också.

Flygplatsen Småland Airport ligger inte så långt ifrån den här platsen. Men det är inte mycket som tyder på att det här skulle ha varit flygtrafik.
- Med tanke på hur båda beskriver föremålet och hur det betedde sig är det väldigt osannolikt att det här skulle vara ett flygplan, en drönare, helikopter eller satellit, slår Johan Gustafsson fast.
Nu söker UFO-Sverige efter andra vittnen till den här observationen. Kanske kan bilisten som stannade 100 meter framför paret ha något att berätta, kanske har den personen sett samma föremål. UFO-Sverige hoppas att folk hör av sig till dem.
- Vi vill inte avslöja i detalj vad mannen har berättat om det här föremålet. Det kan ju styra ett annat vittnes beskrivning av det, påpekar Johan Gustavsson.


hans nilsson




- Vi vill inte avslöja i detalj vad mannen har berättat om det här föremålet. Det kan ju styra ett annat vittnes beskrivning av det, påpekar Johan Gustavsson på UFO-Sveriges Rapportcentral. Foto: UFO-Sverige