NYHETER 2022-9-23 KL. 16:06

Växjö Lakers vinnarkultur inger respekt

Växjö Lakers vinnarkultur inger respekt

Alla SHL-klubbar drömmer om att vinna SM-guld och klubbarna som lyckas med den bedriften gör det inte direkt ofta. Faktum är att Växjö är klubben som har lyckats bäst på den fronten sett till drygt ett decennium tillbaka. Tre (!) guldtitlar inger onekligen respekt. Lakers vinnarkultur är sannerligen något utöver det vanliga.

SHL är en av de mest konkurrensutsatta högstaligorna i svensk idrott. Det kryllar av klubbar med stora ekonomiska resurser, mycket erfarenhet från den här höga nivån och eminenta grundförutsättningar i allmänhet.

Få klubbar lyckas nå hela vägen relativt ofta. Ta exempelvis Leksand, som ofta har en hög spelarbudget och har extremt många säsonger i högstaligan på meritlistan, men inte vunnit ett enda SM-guld sedan 1975.

Det är inget annat än oerhört imponerande att Växjö har lyckats inkassera tre (!) SM-guld sedan avancemanget till högstaligan 2011. Den vinnarkulturen skojar man inte bort och inger onekligen respekt.

Vad är det då som ligger bakom Lakers enastående vinnarkultur? Det är många faktorer som har bidragit i det här sammanhanget.

Ekonomin
Visst - Växjö toppar inte ligan gällande spelarbudget i SHL, men klubben har trots allt rätt så bra ekonomiska resurser. En stark ekonomi är en grundförutsättning för att utmana de stora drakarna. Så enkelt är det. Det handlar om att värva spelare, behålla befintliga, bygga organisation utanför isen och så vidare.

Sportchefen
Henrik Evertsson har varit sportsligt ansvarig under hela sejouren i högstaligan och visat prov på mycket fingertoppskänsla samt smarthet. Evertsson har lagt grunden till framgångarna med många kloka beslut avseende lagbygget.

Lagmoralen
Växjö har oftast visat prov på en eminent lagmoral. Lakers har sällan varit ett lag med en bristfällig inställning, utan en solid lagmaskin där alla spelar för varandra. “Laget före jaget”.

En del tur
Det krävs - i vanliga fall - en hel del flyt för att vinna SM-guld. Tur avseende att undvika skador på fel spelare och en del annat. Inget för att förringa Växjös prestation, men det har varit en del tur med i bilden också.

Tror du att Växjös framgångssaga kommer fortsätta? I så fall kan du tjäna en slant på hockeybetting. Det finns till exempel möjlighet till spel på vilket lag som kommer vinna SM-guld och vem som vinner poängligan i SHL. Oddsbonusar ger dig heltäckande info om vilka möjligheter du har vid betting på Växjö Lakers och sport i allmänhet. Kom dock ihåg att hålla bettingen på en lämplig nivå. Hockeybetting ska vara ett nöje och en krydda i vardagen. Satsa aldrig pengar som du inte har råd att förlora.