NYHETER 2021-10-12 KL. 23:20

Växjö Lakers är vidare till åttondelsfinal i CHL

Av Josefin Petersson

Växjö Lakers vann matchen med 4-2. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Under tisdags kvällen tog Växjö Lakers emot TPS Turku för ett returmöte i CHL hemma i Vida Arena. Förra veckan förlorade de i Finland med 3-1. Men ikväll gick i stället hemmalaget segrande ur matchen med 4-2 och är därmed klara för åttondelsfinal, detta efter att Fischtown Pinguins förlorat mot Sparta Prag. I Vida Arena ikväll satt det 2432 personer i publiken.

I den första perioden var det Växjö Lakers som inledde starkast och gjorde även två mål, båda gångerna var målskytten Erik Josefsson, första målet efter 10:56 assisterad av Ludvig Claesson, andra målet efter 15:54 assisterad av Glenn Gustafsson och Oscar Hagman. Frösta perioden slutade därmed 2-0 till hemmalaget.

Tidigt i den andra perioden fick Växjö Lakers spela boxplay men redde ut det utan att släppa in något mål, i stället avfyrade Joel Persson en kanon från blålinjen efter15:28, assisterad av Olle Lycksell och Rickhard Gynge. Andra perioden slutade därmed 3-0 till hemmalaget.

I den sista perioden ägde fortsatt Växjö Lakers stora delar av perioden fram till 15:46 när TPS Turku reducerade till 3-1 genom Liukas. Sedan dröjde det inte länge innan nästa puck letade sig in bakom Adam Åhman i hemmamlålet. Efter 17:40 reducerade TPS Turku till 3-2 genom Pyyhtia. Sedan tryckte TPS Turku fortsatt på för en kvittering men det var i stället Martin Lundberg som efter 19:59 avgjorde matchen i öppen kasse, Växjö Lakers vann därmed matchen med 4-2.

I och med vinsten och att Fischtown Pinguins förlorade mot Sparta Prag med 1-3, är Växjö Lakers vidare till åttondelsfinal i CHL. Växjö Lakers kommer tvåa i gruppspelet och är därmed vidare till åttondelsfinal. Däremot lottas motståndaren fram på fredag.

Nästa match för Växjö Lakers är hemma i Vida Arena i SHL på torsdag mot Skellefteå AIK med nedsläpp klockan 19:00. Sedan spelar de även borta på lördag mot IK Oskarshamn klockan 18:00.

Josefin Petersson

Växjö Lakers tog under tisdagen emot TPS Turku i Vida Arena. Foto: Josefin Petesson
Inför nedsläpp fick publiken lyssna till den finska nationalsången. Foto: Josefin Petersson
Inför nedsläpp fick publiken lyssna till den svenska nationalsången. Foto: Josefin Petersson
Växjö Lakers tog emot TPS Turku hemma i Vida Arena. Foto: Josefin Petersson
Här har Erik Josefsson precis gjort 1-0. Foto: Josefin Petersson
Här har Erik Josefsson gjort 2-0. Foto: Josefin Petersson
Här har Joel Persson precis gjort 3-0. Foto: Josefin Petersson
Det avgörande målet skickas i tom kasse av Martin Lundberg. Foto: Josefin Petersson