NYHETER 2020-3-26 KL. 08:42

Växjö får en ny bana för fotbollsgolf - invigs av Thomas Ravelli

Av Hans Nilsson

Växjö får en ny bana för fotbollsgolf - invigs av Thomas Ravelli
Den gamle VM-hjälten från 1994 i fotboll, Thomas Ravelli, är med och inviger den nya banan för fotbollsgolf den 29 mars på Glasrikets GK. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. En ny bana för fotbollsgolf i Växjö invigs den 29 mars på Glasrikets GK med den gamle stjärnmålvakten Thomas Ravelli och golfproffset Alexander Björk på plats.- Det här är en kul grej, men det är också en ny satsning för att locka unga golfspelare till klubben, säger Graham Crisp, headpro på Glasrikets GK.
Efter att Rockatorps Golf and Country Club gick i konkurs i december förra året har det inte funnits någon bana för fotbollsgolf i trakten.
Men från och med söndagen den 29 mars finns det en ny fotbollsgolfbana färdig för användning.

Det är Graham Crisp, headpro, och Henrik Lisecke, som är med i teamet på Glasriket, som har tagit initiativet till den. Tillsammans med Glasrikets golfklubb kommer de att driva fotbollsgolfen.
- Det blir en 18-hålsbana med lite extra äventyr. Vi har 12 hål i skogen och 6 hål på en bana med olika hinder som en vattendamm, traktordäck och stolpar, berättar Graham Crisp.
Om man vill spela fotbollsgolf på Glasrikets GK besöker man golfshopen och betalar en green fee. Då får man en vanlig fotboll, score-kort och penna. Hålen är ungefär två och en halv gånger så stora som fotbollen.
- Det är väldigt enkelt att spela fotbollsgolf, så det behövs ingen instruktör. Man får bara använda fötterna, säger Graham Crisp.
Den nya fotbollsgolfbanan invigs med celebra gäster den 29 mars. Då klipps bandet av Thomas Ravelli, VM-hjälte från 1994 och målvakt Östers IF i många år, och golfproffset Alexander Björk.
Dessutom kommer Andreas Ravelli och spelare i dagens Östers IF och Växjö DFF vara på plats vid invigningen, som börjar klockan 14.00 och varar till 15.30.
- Vi ska ha en uppvisningsmatch i fotbollsgolf med Ravellibröderna och Alexander Björk och mig mot Öster och Växjö DFF, säger Graham Crisp.

Från klockan 15.30 till 17.00 får man prova på hur det är att spela fotbollsgolf utan kostnad. Sedan kör säsongen igång på Glasrikets Golfklubb från april till september.
- Vi ser fotbollsgolfbanan som en möjlighet att rekrytera nya och unga golfspelare. Men det är också något vi tror kan locka företag som har kick-off eller som nätverkar och familjer som har kalas. Man kan grilla eller sy ihop ett paket med mat på restaurangen också.

hans nilssonDet är Graham Crisp, headpro på Glasrikets Golfklubb i Växjö, som ihop med Henrik Lisecke, har tagit initiativet till den nya fotbollsgolfbanan. Foto: PrivatGolfproffset Alexander Björk är med och inviger den nya banan för fotbollsgolf i Växjö invigs den 29 mars på Glasrikets GK. Foto: Pressbild


PÅ STARTSIDAN JUST NU