NYHETER 2020-3-26 KL. 08:41

Växjö Charity slår rekord i år: ”Företagarna har ett stort hjärta”

Av Hans Nilsson

Växjö Charity slår rekord i år: ”Företagarna har ett stort hjärta”
- Företagen är väldigt generösa, de kontaktar mig och vill göra skillnad i sitt närområde. Det kommer bli mer än de 1, 5 miljoner kronor som är rekordet, det är helt klart, berättar Jessica Carlsson, projektledare för Växjö Charity. Foto: Privat

VÄXJÖ. Kronobergs största näringslivsevent och ideella välgörenhetsstiftelse Växjö Charity slår alla rekord i år i insamlade pengar från företag.- Det är all-time-high, de lokala företagarna har ett stort hjärta, säger Jessica Carlsson, projektledare för Växjö Charity.
Växjö Charity startade 2017 med huvudsyfte att samla in pengar till lokala välgörande ändamål. Sedan dess har man skänkt över 3 miljoner kronor.
Tidigare rekord var förra året då 1, 5 miljoner kronor delades ut totalt till bland annat Sjöräddningssällskapet i Växjö, barn- och unhgdomskliniken på Växjö lasarett och Kvinnojouren Blenda.
Viljan att hjälpa till är stor bland företagen i Växjö och resten av Kronobergs län när det gäller att skjuta till pengar.
Det märker inte minst Jessica Carlsson, projektledare för Växjö Charity. För drygt en vecka sedan gick tiden ut för insamlingsperioden och hon ser nu att Växjö Charity går mot rekord.
- Vi är i princip slutsålda nu till årets event och Växjö Charity går mot ännu ett rekord. Men insamlingen fortsätter, flera företag i länet har egna pågående insamlingar till Växjö Charity, säger Jessica Carlsson.
- Engagemanget är otroligt stort. Företagen är väldigt generösa, de kontaktar mig och vill göra skillnad i sitt närområde. Det kommer högst troligt bli mer än de 1, 5 miljoner kronor som är rekordet, det är helt klart, berättar Jessica Carlsson.

Förmånstagarna har nu till den 31 mars på sig att anmäla sitt intresse för de pengar som delas ut. Både enskilda och organisationer och föreningar kan söka om de är verksamma i Kronobergs län.
- Vi ser gärna att pengarna går till så stor nytta för så många som möjligt. Till Lekterapin för barnen på Växjö lasarett skänktes en bil förra året och Sjöräddningssällskapet i Växjö fick en båt, påminner Jessica Carlsson.
Den 27 augusti i år hålls aktivitetsdagen med Växjö Charity. Då blir det golftävling på Växjö golfklubb, padeltävling på Padecenter på Norremark och hälsodag på Idrottskliniken och Kök 11.
På kvällen väntar en stor gala på Fortnox, bland annat med tidigare förmånstagare på scenen som får berätta vad det de har fått via Växjö Charity har betytt för dem.
- Över 160 företag och 600 personer är anmälda, det är också rekord. Vi har byggt upp ett starkt varumärke i Växjö Charity genom ett hårt arbete.
- Företagen vill göra skillnad lokalt, de får nu se med egna ögon att de gör skillnad lokalt. Båten Rescue Växjö Charity som Sjöräddningssällskapet fick räddade kanotister i sjönöd i Åsnen i höstas, till exempel, säger Jessica Carlsson.

hans nilssonPÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter