NYHETER 2024-6-9 KL. 09:58

Växjö Bilförmedling firar 15 år och anställer ny säljare

Växjö Bilförmedling firar 15 år och anställer ny säljare
Rasmus Holmkvist har varit bilförsäljare sedan 2015 och han ser fram emot att börja arbeta i sin nya roll hos Växjö Bilförmedling.

I 15 år har Växjö Bilförmedling visat att de är en partner inom bilförmedling som det går att lita på. Sedan starten har bilförmedlingen vuxit med både rekonditionering, verkstad och nybilsförsäljning av märkena Ram, Chevrolet och GMC. Dessutom har de nyligen rekryterat Rasmus Holmkvist, vars främsta fokus ligger på försäljning och inköp av begagnade bilar.

Växjö Bilförmedlings fokus har från första början varit bilförmedling, precis som namnet avslöjar, där deras tjänst innebär att de tar in privat- och företagsbilar och säljer dem åt kunden. På detta sätt slipper kunden att göra jobbet i form av tvätt, annonsering och kontakt med tänkbara köpare själva. Växjö Bilförmedling kan erbjuda förmånlig finansiering och tar gärna inbyten i samband med affären, vilket gör det enklare för förmedlingskunden att sälja sin bil.

– Vi säljer och förmedlar alla typer av begagnade bilar. Allt från nästan nytt till klart begagnat. Dock vill vi hålla en bra ”lägsta nivå” vilket brukar innebära en prislapp på bilarna från 50 000 kronor. Vårt motto är att bilarna ska vara så prisvärda som möjligt i respektive prisläge. Vad det gäller nybilsförsäljning så representerar vi bland annat pickuper av märkena Ram, Chevrolet och GMC, vilket vi är ensamma om i Växjö, berättar Daniel Jones, delägare på Växjö Bilförmedling.

2016 ville de skapa sig utmaningar och sälja sådant som ingen annan kanske vågar ge sig på. I Sverige finns det inga vanliga agentavtal på bilmärkena Ram, Chevrolet och GMC. I stället åkte Växjö Bilförmedling till Mexiko och tog kontakt med handlare från Amerika. 2016 fick de därmed ytterligare ett ben att stå på utöver försäljning av begagnade bilar.

– Vi hjälper kunderna att sälja sina bilar, hos oss får man hela paketet. En bil är ofta kundens näst största utgift i livet efter boende. Det är svårt idag att sälja privat utan finansieringsmöjligheter, många kunder vill ha det på avbetalning och med månadskostnad. När det kommer till begagnade bilar så stirrar sig många kunder blinda på miltal. Jag skulle säga att det är viktigare att titta så att bilen du köper har följt serviceplanen, det betyder att bilen har en välmående insida. Dessutom är det också bra att undersöka hur bilen är körd. Är det en bil som kört 800 mil om året eller 6 000 mil om året, så anpassar sig bilen efter det och det kan bli problem om den nya ägaren kör annorlunda, berättar Magnus Mårtensson, VD och delägare på Växjö Bilförmedling.


Från vänster Jesper Andersson, Rasmus Holmkvist och Magnus Mårtensson.


På Växjö Bilförmedling finns ett ungt, men ändå erfaret, glatt gäng med samma inställning och uppfattning om hur bilförsäljning och kundvård ska gå till. Äldst är Jesper som har varit i bilbranschen sedan 1995 och är ett bekant ansikte för de som besökt bilhallar genom åren. Ett lika bekant ansikte har Magnus som är VD för företaget och som också har lång erfarenhet kring bilförsäljning. Han har tillsammans med Daniel varit med sedan uppstarten 2009. Daniel har genom åren varit mest fokuserad på företagets ekonomi och personal, men har succesivt kommit in på inköpssidan vad gäller pickup delen. Martin är deras dedikerade pickup ansvarig och det han inte vet om dessa bilar är knappt värt att veta.

Växjös mest effektiva och duktiga rekonditionering finns hos Växjö Bilförmedling och består av Ali och Aziz som har skött det med bravur sen nästan 10 år tillbaka. Marcin är deras fixare och har koll på besiktningar samt kontakt med lackering och andra verkstäder. I verkstaden har de även Samuel som är en klippa när det gäller service. Deras senaste rekrytering är Rasmus Holmkvist som de tror kommer passa i gänget som handen i handsken. Han kommer komplettera säljteamet bra och kommer från sin senaste arbetsplats med ett brett kontaktnät.

Rasmus Holmkvist har varit bilförsäljare sedan 2015 och har därmed nio års erfarenhet av försäljning. Han har stor erfarenhet av försäljning av företagsbilar och privatbilar. Han började som transportbilsförsäljare och har sedan haft ansvar för både privat- och företagsförsäljning. I sin nya roll på Växjö Bilförmedling kommer han att både sälja och köpa in bilar.

– Det känns kul att kunna fokusera på begagnatmarknaden, det känns som att det finns mycket att jobba på i Växjö. Jag har jobbat med det här i nio år. Som säljare är jag lösningsorienterad, jag försöker alltid att hitta lösningar för kunden i alla lägen och vara tillgänglig. In i mitt nya jobb på Växjö Bilförmedling tar jag med mig erfarenhet från branschen och hur marknaden fungerar. Jag ser mest fram emot att få följa med på resan med det goa teamet här på Växjö Bilförmedling, säger Rasmus Holmkvist.

Den stora förändringen för Växjö Bilförmedling kom egentligen i samband med att de flyttade till nya större lokaler, detta gjorde de 2012, det gav dem utrymme för fler affärer.

– Vi har hållit på med förmedlingsaffärer i 15 år och märker att kunderna i Växjö med omnejd vet att vi går att lita på. Den tid som vi har varit i branschen är den största anledningen till att kunderna väljer oss som partner. Det går inte att enkelt köpa sig in och få kundernas förtroende, utan det måste man förtjäna genom att visa att man står för det man lovar och det gör vi på Växjö Bilförmedling, berättar Daniel Jones, delägare på Växjö Bilförmedling.

– Till hösten kommer vi att fira vårt 15 års jubileum, vad det blir återstår att se, vi håller det hemligt tills dess, avslutar Magnus Mårtensson, VD och delägare på Växjö Bilförmedling.